Debut mot Eco för Person

Debut mot Eco för Person

Andreas Person bytte Jämtland mot Borås och skrev på kontrakt med sin nya klubb under tisdagen. Person gör, via expressbehandling av övergången, debut mot EcoÖrebro redan på torsdagskvällen. Den landslagsmeriterade guarden lär bli en stor attraktion i Boråshallen under resten av säsongen.

Borås Baskets laddning inför hemmamatchen mot EcoÖrebro på torsdagskvällen har pågått sedan slutsignalen gick i Täljehallen i lördags. Förlusten sved och sedan dess har headcoach Pat Ryan agerat mycket beslutsamt. Gedigna förberedelser och hårda träningar har förstås stått på programmet. Men även en värvning.
 
 
 
Fredrik Andersson och Henrik Carlsson har båda drabbats av knäskador under säsongen.
 
 
I lördags drabbades Henrik Carlsson också av en knäskada (Fredrik Andersson skadade vänster knä i december), något som mer eller mindre tvingade sportchef Jonas Larsson att handla in en ersättare på guardpositionen. Valet föll på Andreas Person – en landslagsmeriterad spelare som tillbringat höstdelen av säsongen i Jämtland Basket. Även till Jämtland kom Person som ersättare för en skadad spelare. I Jämtland har Person snittat fina 13,5 poäng, 3,4 returer och 2,6 assist. Men kontraktet med Jämtland löpte ut vid årsskiftet, vilket gjorde det möjligt för sportchef Larsson och Borås Basket att värva honom.
 
 
Person landade på Landvetter klockan 12:35 på onsdagen. Efter transport till Borås hann han med lunch med klubbledningen på O’Learys, få tränings- och klubbkläder, titta på sin nya lägenhet, hälsa på alla nya lagkamrater, intervju med Borås Tidning, videogenomgång av EcoÖrebro, fotografering, träning och en videointervju, innan det var dags att varva ner vid 18-tiden. Och imorgon gör Person debut för Borås Basket. I föreningen hoppas man på att många vill vara med och hälsa honom välkommen till Boråshallen på torsdagskvällen.
 

 
Text/Intervju: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här