Decimerat Borås Basket höll inte hela vägen

Decimerat Borås Basket höll inte hela vägen

Borås Basket hade 3-0 i matcher på Dolphins men kom till Norrköping på fredagskvällen utan Roope Ahonen och Mike Palm. Länge såg det ändå bra ut för gästerna. Men ju längre matchen led desto tydligare blev det att något inte var som vanligt. Dolphins utnyttjade sitt längdövertag och spelade hem matchen med 83-70.

Borås Basket kom till Stadium Arena som de där jobbiga gästerna. De som anländer lite skamfilade till match och saknar två starters. Sedan satte de igång med att göra det jobbigt för Norrköping. Dolphins fixade tillslut lika (16-16) via en put-back av Jan Tomanec på periodsignalen.
 
 
I och med att Roope Ahonen och Mike Palm inte kom till spel så öppnade det för spelare som annars inte får lika mycket tid på planen. Wictor Grenthe startade i Palms ställe och när Grenthe behövde vila så kom Hajzer Ismaili in. Ismaili gjorde en stabil insats under första halvleken och tillsammans med Mattias Göransson och JJ Miller såg han till att Borås ryckte lite. Som mest ledde Borås med 20-26 innan Dolphins skärpte till spelet något.
 
 
Efter 33-37 i halvtid var det upp till bevis för Norrköping. Och man lyckades också med en bra start på tredje perioden. 5-0 på drygt en minut gav både hemmaledning och framkallade en Borås-timeout. Blödningen avstannade. Men bara ytterst tillfälligt. Norrköping visade upp ett bättre spel i matchens andra halva, utnyttjade sitt längdövertag och vann tredje perioden med hela 33-19. Det gav hemmalaget en marginal på tio poäng att leka med i den fjärde perioden.
 
 
Chris McKnight hade en del bra drives mot korgen, men eftersom han inte satte straffkasten blev det ganska tandlöst. Förutom en och annan trea från Miller så var det inte mycket som hände i Borås offensiv i slutperioden. Organisationen i den nya rotationen blev tillslut problematisk och Norrköping kunde ganska enkelt spela hem matchen med 83-70.   
 
 
Norrköping Dolphins-Borås Basket: 83-70 (16-16, 17-21, 33-19, 17-14).
 
 
Poänggörare Dolphins: Jermont Horton 19, Joakim Kjellbom 18, Jan Tomanec 14, William Walker 9, Edgars Jeromanovs 9, Pierre Hampton 7, Adnan Chuk 7.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 29, Chris McKnight 12, Mattias Göransson 9, Fred Andersson 8, Henrik Carlsson 8, Wictor Grenthe 4.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här