Den gångna helgen

Den gångna helgen

Det hände en del för Borås Basket den gångna helgen. Förbundsseriekonferensen tillsammans med övriga ligaklubbar startade på fredagen och pågick under ett dygn. På lördagens spelade ligalaget mot Norrköping i årets första träningsmatch och på söndagen landade Chris McKnight och JJ Miller på Landvetter.

Varje år vid den här tiden genomför Svenska Basketbollförbundet och dess medlemsföreningar i de två högsta serierna (förbundsserierna) en konferens. Ett av de främsta syftena är att informera om allt mellan himmel och jord. En del regler och förordningar ändras från en säsong till en annan och under konferensen får klubbarna ta del av bakgrunden till vissa beslut. Men det finns även tid till utbyte och diskussioner om diverse heta ämnen.

Borås Basket representerades i år av Magnus Stråhle, som ingick i en grupp som diskuterade media och kommunikation. Där fanns också Fredrik Åhnstrand från Sundsvall Dragons och Jesper Sundberg från Norrköping Dolphins, med flera. Henrik Schöldström från SBBF förde protokoll under detta intressanta och produktiva samtal.

På lördagseftermiddagen var det äntligen uppkast i årets första träningsmatch. Detta skedde i Tranås mot ett juniortungt Norrköping Dolphins. Borås Basket hade kommit längre med träningen, hade fler ordinarie spelare på plats och dominerade matchen rejält. Wictor Grenthe presenterade sig med 29 gjorda poäng. Mike Palm var strax efter på 22. Segersiffrorna skrevs till 91-56, men betyder inte mer än att laget fått spela en match och är igång med den biten. Redan på onsdag är det dags för nästa match. Då möts liga- och utvecklingslagen.

Söndagens höjdpunkt var att klubbens amerikanska spelare – Chris McKnight och James ”JJ” Miller landade i Sverige. McKnight anlände till Landvetter på gott humör men utan bagage. Miller blev kraftigt försenad p.g.a. ett inställt flyg från Amsterdam. Men nu är båda i Borås och endast EM-spelande Roope Ahonen saknas innan alla är på plats.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: James Pedersen/Jonas Larsson.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här