Dolphins avgjorde i fjärde perioden

Dolphins avgjorde i fjärde perioden

 

Norrköping Dolphins skaffade sig en bra start trots att man ställdes mot en gigantisk Borås Basket-startfemma. Hemmalagets ledning höll i knappt nio minuter innan gästerna tog över resten av halvleken. Med periodsiffrorna 24-25, 24-25 och 25-24 var det dock upplagt för spänning när matchen skulle avgöras. Bäst när det gällde var Norrköping som fixade de avgörande periodsiffrorna 27-17 och vann matchen med 100-91.

Borås Baskets headcoach Pat Ryan valde att starta matchen med en stor uppställning, innehållande Christian Maråker, Mike Palm, Chris McKnight, Adama Darboe och JJ Miller. Men planen, som handlade om att storlek skulle ge övertag, gick inte hem till en början. Efter två snabba foul hamnade nämligen Palm på bänken. Hemmalaget, som för en gångs skull inte var favoriter i sin egen arena, inledde inspirerat, roffade åt sig ledningen och behöll den i knappt nio minuter. Men efter en period var det Borås, via 91-procentigt straffkastskytte, som hade tagit över ledningen med lilla marginalen 24-25.   
 
 
Borås Basket gjorde 3-9 under andra periodens inledande 1:45 – de tre sista via en Mike Palm-trea som fick Dolphins headcoach Lasse Johansson att ta timeout. Hans lag kom tillbaka ut på planen och var bättre igen. Två minuter senare var det utjämnat, 36-36.
 
 
Sedan började Borås leta mer och mer efter Maråker för att utnyttja längdövertaget. Detta fungerade, Maråker stoppade i 13 poäng [i den första halvleken] och ledningen kunde byggas till åtta poäng med tre minuter kvar av halvleken. Men Toni Prostran skulle snart leda en Norrköpings-comeback som, tillsammans med avsaknaden av straffkast för Borås, gjorde att det stod 48-50 efter halva matchen.  
 
 
Dominique Morrison gjorde 12 poäng i första halvleken och han startade den andra på ett minst lika bra sätt. Morrisons sex poäng under de inledande tre minuterna tog Dolphins till 54-52. Satta skott från distans, av Samuel Haanpää och Fredrik Andersson, och attacker av JJ Miller, gjorde att Borås hängde med. Men nu var det hela tiden Norrköping som hade ledningen med något poäng. Fram tills två minuter återstod av tredje perioden. Då var det Palm som gav sitt lag ledningen via straffkast. Det stod 73-74 inför den fjärde perioden och det var upplagt för ett spännande slut.
 
 
Norrköping hade svårt att hantera Adama Darboe, som pressade fram fouls och ledde Borås offensiv och defensiv på ett föredömligt vis. Det kändes som att Borås Basket började få grepp. Då kom fyra kvicka poäng från Magisto Arop och däremellan en block från Joakim Kjellbom. När Coach Ryan kallade timeout stod det 79-81 och det var knappt fem minuter kvar att spela.
 
 
Borås matchade storfemman i slutminuterna. Men det var lille JJ Miller som gjorde poängen. Och bakåt lyckades man inte hålla tätt. Dolphins återtog ledningen med 3:04 kvar på matchuret. Det blev inte bättre efter en Borås-timeout. När Prostran la i 92-86, med drygt 1,5 minuter kvar, så var goda råd inte billiga. Trots att Prostran darrade lite från straffkastlinjen, med två missar, så fick Dolphins chansen att slå sista spiken i kistan då Arop kom en mot noll. Hans dunk innebar 95-88 med 50 sekunder kvar och inte ens JJ Miller kunde skapa ett mirakel den här gången. Norrköping tog matchen med 100-91.  
 
 
Norrköping Dolphins-Borås Basket: 100-91 (24-25, 24-25, 25-24, 27-17).
 
 
Poänggörare Dolphins: Dominique Morrison 23, Magisto Arop 21, Toni Prostran 15, Joakim Kjellbom 13, Mikael Lindquist 9, Gustav Sundström 7, Pawel Mroz 7, Ludwig Wissing 3, Tomas Gaidamavicius 2.
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 20, Christian Maråker 18, Mike Palm 16, Adama Darboe 14, Chris McKnight 11, Samuel Haanpää 10, Fredrik Andersson 2.  
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här