Dolphins mot Borås är sexan mot trean

Dolphins mot Borås är sexan mot trean

Norrköping Dolphins må ha startat lite sämre än vanligt och laget är inte bättre än sexa i tabellen för tillfället. Ändå vet man att det laget aldrig är utslaget. Mot Borås har Dolphins spelat 1-1 den här säsongen och fredagskvällens match avgör vilka som tar hem den inbördes fördelen.

Borås Basket kommer närmast från en hemmaseger mot 08 Stockholm i tisdags, medan Norrköping Dolphins spelade internationellt med samma utgång. I det första av säsongens möten lagen emellan vann Norrköping sin hemmamatch genom en hänsynslös överkörning. I match 2 lyckades Borås ta revansch och utjämnade till 1-1.
 
 
När lagen nu möts för tredje och sista gången i grundserien så får Borås möta ett, till betydande delar, nytt lag. Visserligen har den före detta MVP:n Fred Drains lyckats bli sparkad ur laget efter bråk med headcoach Paul Burke. Men det finns bra saker som har hänt också. Numera finns nämligen två tredjedelar av landslagets startande ”frontcourt” i Dolphins. Inte Jonas Jerebko då, men väl Christian Maråker och Joakim Kjellbom. Fredagskvällens utmaning blir en tuff nöt för Pat Ryan och hans snabba killar att knäcka.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.   

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här