Dolphins väntar i semifinalserien

Dolphins väntar i semifinalserien

Under dramatiska former kvalificerade Borås Basket sig sent på måndagskvällen till semifinal. Men det finns ingen tid till vila och återhämtning. Redan på onsdagen är det dags för semifinal 1 i Stadium Arena. Motståndare är 2010 års svenska mästarklubb Norrköping Dolphins.

Att i den femte kvartsfinalmatchen slå ut Uppsala Basket och avancera till semifinal är Borås Baskets största sportsliga framgång sedan klubbens nystart i Basketligan. Semifinalserien mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket tar sin början på onsdagskvällen i Stadium Arena. Att matchserien börjar i Norrköping beror på att Dolphins vann grundserien och därmed är rankat etta.
 
Under säsongen har Dolphins och Borås mötts vid fyra tillfällen. Två gånger har Dolphins vunnit. Två gånger har Borås vunnit. Precis som mellan Borås och Uppsala alltså, men ändå inte. Lagen har nämligen klarat av att vinna borta, då både Dolphins och Borås direkt ordnade segrar i fiendens näste.
 
Norrköping vann SM-guld så sent som 2010 och har de senaste säsongerna kunnat presentera spelartrupper med makalösa djup. Så även i år. Eller vad ska man säga om en startfemma bestående av Andrew Mitchell, Edgars Jeromanovs, Anton Saks, Martin Ringström och Petras Balocka? Från bänken kan Dolphins sedan pumpa in landslagsmannen Micke Lindquist, evigt unge Fred Drains, en f.d. årets forward i Gordon Watt, EU-spelaren Povilas Sakinis och gratisspelande insidemannen Randall Hanke. Dessutom har man muskulöse powerforwarden Dee Ayuba som sparkapital. På grund av skada har Ayuba bara spelat en av Dolphins fyra kvartsfinalmatcher, men mot Borås kan han mycket väl vara tillbaka.
 
Efter 3-1 i matcher mot 08 Stockholm så var Dolphins semifinalklara redan i fredags och fick några extra dagar för vila och återhämtning.
 
Tack vare Borås Tidning så kommer semifinal 1 att sändas live på WebbTV – en utmärkt service för den som inte har möjlighet att göra resan till Stadium Arena. Mer information om sändningen kommer.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här