En chans att nå SM-finalen

En chans att nå SM-finalen

Efter en magisk fredagskväll i Boråshallen, med 2570 personer på läktarna, så har Borås Basket skaffat sig chansen att nå SM-finalen. Allt som behövs är en enda ynka seger till. Lättare sagt än gjort naturligtvis när motståndarna Norrköping Dolphins också vill dit.

Skottprocenten är viktigt, menade Borås Baskets headcoach Pat Ryan inför semifinal 4. Det blev den, men inte när det gällde trepoängare. Där satte Borås bara 14% och Norrköping var faktiskt sämre. Om än marginellt, på 13%. På treorna skiljde det nästan inget alltså. Procenten på tvåorna (68% mot 63%) skiljde lite mer, men det gav inte mycket utslag. Istället var det på straffkast (90% mot 63%) som matchen avgjordes.
 
Men det fanns ytterligare en viktig faktor. Åtminstone om man ska tro Norrköping Dolphins headcoach Paul Burke. Han pratade om viljan. Borås hade den och Burke menade att det var just viljan som gjorde att Borås tycktes få med sig alla studsar och alla domslut.
 
Om Borås Basket bara kan konservera viljan att vinna till på söndag kväll så kan det faktiskt bära hela vägen till en SM-final. Allt som krävs är en enda seger till. Vem hade trott det när säsongen drog igång? När målet spikades till en sjätteplacering i tabellen?
 
Matchen, som kallas semifinal 5:5, spelas imorgon (söndag) 19:06 i Stadium Arena i Norrköping. Den sänds inte på Eurosport eller i någon WebbTV-kanal (Eurosport har valt att sända Södertälje Kings-LF Basket istället). Så det enda sättet att inte gå miste om dramat är att åka till arenan, betala biljett och uppleva det hela på plats.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här