En hel säsong – en enda avgörande match

En hel säsong – en enda avgörande match

Egentligen finns det inte så mycket att säga. Det är ju så enkelt. En femte och avgörande match i en serie är just avgörande. När det handlar om Borås och Uppsala, som har mötts åtta gånger under säsongen, varav fyra gånger i slutspelet, så kändes allt detta predestinerat. Som att det sedan innan var bestämt att hela säsongen skulle koka ner till en enda avgörande drabbning. Nu är det dags för denna drabbning och den ska avgöras i Boråshallen.

Trenden, den som handlar om att Borås Basket och Uppsala Basket endast vinner sina respektive hemmamatcher när de möts, är svår att förklara. Båda lagen verkar ha lättare att hitta en trygghet på hemmaplan helt enkelt. Men det är just med anledning av sådana här lägen som slutspelsserierna avgörs i bäst av fem matcher.
 
Det går inte att blunda för att Borås har något gynnsammare förutsättningar inför den femte kvartsfinalen. Uppsala har ju faktiskt fyra raka förluster i Boråshallen. Och även om det är svårt att peka på varför det bara blir hemmasegrar mellan lagen så är en sak säker – publiken spelar roll. Vid kvartsfinal 3 kom hela 2360 till Boråshallen för att heja fram sina favoriter. På måndagskvällen kommer publikens roll att bli än viktigare. Med en välfylld och volymstark arena så kommer Uppsala att få det otroligt svårt att ta sig vidare till semifinal. Desto lättare blir det för Borås.
 
Efter 40 matcher och fruktansvärt många träningspass så är det dags för ett avgörande. Blir det säsongens sista match? Eller ser Boråshjältarna till att förlänga säsongen med ytterligare en härlig slutspelsserie?
 
Plats: Boråshallen
Datum: Måndag 2/4
Tid: 19:04     
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här