En rafflande match

Borås startade stabilt i grundsäsongens fjärde och sista möte mot Uppsala. Efter första kvarten har Borås en ledning med 21-13 framförallt hänförda av Chris McKnight, men efter det börjar Uppsala komma in mer i matchen!
Så även om  Borås även vann den andra kvarten (16-14) och gick in med en 10 poängs ledning i halvlek så kändes det som att Uppsala hade mer att ge. Dock var det väldigt roligt att se sättet som Borås spelade på i första halvlek, det var tillbaka till det gamla Borås som vi blev bortskämda med i början av säsongen där man tänkte mindre, dribblade mindre och lirade mer! Mattias Göransson har börjat ta för sig mer offensivt och det kommer vara viktigt att ha flera hot när vi går in i slutspelet.
 
Den tredje perioden tappade dock Borås energi, kanske för att man gick runt på 7 spelare då Roope Ahonen inte spelade på grund av sin fotskada och Uppsala som rullade runt på 10 spelare såg lite mer vilade ut och kunde komma tillbaka och äta upp hela Borås överläge efter bra insatser av Stefan Grundberg och Keith Wright!
 
Helt jämnt alltså inför fjärde perioden och det är ju en situation som Borås har älskar hela säsongen, och även i början av fjärde såg det ut som att det skulle gå vägen när man tidigt skaffade sig en fempoängsledning, men tre onödiga turnovers med 5 minuter kvar straffade sig och Uppsala kunde komma tillbaka och fram till sista minuten pendlade ledningen några gånger. Med 8 sekunder kvar sätter JJ Miller en tuff trea och Borås tar ledningen med en poäng! De 1005 besökarna i Boråshallen ställde sig upp och vädrade en stark hemmavinst, men Uppsalas Rickard Eriksson ville annorlunda och med 2 sekunder kvar sätter han en trepoängare med Mattias Göranssons hand rakt i ansiktet, en stark basket prestation och Uppsala kommer undan med vinsten 64-66.
 
Bäst i Borås var återigen Chris McKnight som efter att han förlängde kontraktet med Borås verkligen har visat hjärta och leder idag laget med sina 19 poäng och brutala 15 returer.
 
Nu är det bara en hemmamatch kvar innan slutspelet börjar, den sker nästa fredag 21/3 mot Solna.
 
 

Poänggörare/Statistik

Text: Magnus Jason. Intervju: Tommy Praetorius. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här