Europaäventyret tar sin början på tisdagskvällen

Europaäventyret tar sin början på tisdagskvällen

Basketligan har två representanter i årets EuroChallenge. Södertälje Kings, som är med för tredje säsongen i rad, och Borås Basket, som leder Basketligan men som är färskingar på den här nivån. EuroChallenge drar igång på tisdagskvällen och för Borås är det bortamatch mot rutinerade Bakken Bears som blir den första utmaningen.

Det var tidig väckning för Borås Baskets spelare och ledare på måndagsmorgonen. Redan 6:30 rullade bussen söderut. Efter fyra timmar på färjan över till Danmark anlände laget till hotellet utanför Århus på eftermiddagen. Lunch, vila och video följdes av träning, middag och mer vila. På tisdagskvällen ska Basketligans serieledare vara redo att bjuda upp Bakken Bears till kamp om poängen i den första omgången i 2014 års EuroChallenge.
 
 
-Det känns spännande och inspirerande. Jag tycker det märks på killarna att det är något annorlunda på gång. En del har varit med om det förut, men för de allra flesta är det nytt, säger assisterande coachen Jonas Larsson.
 
Hur bra är då Bakken Bears?
-Det är bara att titta där, säger headcoach Pat Ryan och pekar upp mot taket i matcharenan.
 
 
Där hänger inte mindre än tolv mästerskapsflaggor. Dessutom vann man titeln 2014 – en flagga som man inte hunnit hänga upp ännu. 13 titlar mellan 1997 och 2014 är inget man skojar bort.
-Bakken Bears har dominerat dansk basket i många år. Det är inspirerande att komma hit och spela mot dem när vi gör debut i EuroChallenge. De är obesegrade, 6-0 i danska ligan, så vi måste göra en riktigt bra insats, menar coach Ryan.   
 
 
Bakken Bears-Borås Basket spelas tisdagen den 4 november med start 19:15. Följ den via livescore här: http://www.fibaeurope.com/eurochallenge/
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här