Familjefejden i Pontushallen

BoråsBasket på väg mot Plannja i norr!

Förra säsongen av Basketligan var Pat Ryan coach i Plannja basket och nu styr han sitt nya Boråsbasket tillbaka till gammalt territorium i norr, Pontushallen. Utöver att Pat var coach i Plannja så har även hans son, Robin Ryan (som bekant spelar i Borås), också spelat i Plannja. För att sluta cirkeln så spelar även Robins bror och Pats andre son, Christoffer Ryan, i Plannja. Det blir intressant att se hur Pontushallen och Pat Ryans tidigare spelare tar emot BoråsBasket i en hård kamp, speciellt mellan bröderna Ryan där Robin säkerligen vill bevisa vem som faktiskt är storebror.  

Bland basketkännare och odds verkar det vara en lätt seger för vinnartippade Plannja som onekligen ser starka ut i år, ledda av Brandon McKnight och Christoffer Ryan. Dock ska de verkligen inte glömmas att Borås har spelat väldigt jämt mot ligans två andra giganter Norrköping och Sundsvall (där man förlorade på ett halvplansskott i sista sekunden) och chockat Sverige med att spela så bra som man gör med helsvenskt material.

Basketälskare i Luleå får göra sig beredda på en tuff kamp med ett hungrig Borås som tänker visa att man verkligen är att räkna med i årets basketliga. Man åker upp till Luleå med 10 spelare och enda frågetecknet är Jonas Larsson (som också spelat i Plannja!) som dras med en fotskada.

Se upp Luleå och Hejja Borås!

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här