Finalspel utan Borås Basket

Finalspel utan Borås Basket

Slutspelet i årets basketliga är framme vid finalen… Det finns nog ingen som tror att jag ljuger när jag säger att vi hade velat vara med och spela om en av finalplatserna… Så nära men ändå så långt bort… 

Målsättningen inför denna säsong var att komma bland de fyra främsta lagen och jag vill ”med en dåres envishet” hävda att den målsättningen var realistisk även om det kan verka som att sticka huvudet i sanden när man sedan blir nia i stället.

Jag vill på inget sätt förneka att säsongen var en oerhörd besvikelse, vi hade som sagt helt andra förhoppningar. Men det står också helt klart att vår målsättning och förhoppning blev en börda och det var ett absolut misstag att inte hålla den höga, men fullt rimliga, målsättningen inom gruppen. Det satte press på oss som vi inte var mogna att bära.

Vi hade det spelarmaterial som krävdes men föll till stor del på avsaknad av mental styrka. De knappa förlusterna på hösten gjorde att frustration blev till rädsla för att förlora och det lyckades vi inte bli kvitt på hela säsongen. I de allra flesta matcher som vi förlorade hade vi stora ledningar som vi aldrig lyckades förvalta och när de andra lagen kom i kapp hade de alltid ett övertag eftersom vi redan på förhand hade svårt att tro att vi kunde avgöra och vinna. Förutom Ryan McDade, min favoritspelare alla kategorier som jag tror tagit en speciell plats i allas hjärtan, kom i stort sett inte någon spelare upp i den standard man hade kunnat förvänta sig, med möjligtvis något undantag (dock var inte undertecknad något av undantagen)…

Vi var medvetna om att det innebar en viss risk att skriva nytt kontrakt med våra importer eftersom risken finns att ett visst mått av bekvämlighet smyger sig in när nyhetens behag är över och man känner sig lite för trygg i sin position. Som säsongen gestaltade sig finns det anledning att ifrågasätta om vi fattade rätt beslut.

Det finns också andra saker som man i efterhand kanske kunde ha gjort annorlunda men det är alltid lätt att vara efterklok, kanske en klyscha men ack så sant…

Men… NU ÄR DET DAGS ATT LÄGGA DETTA BAKOM SIG OCH SATSA VIDARE!!!!

Nästa säsong bjuder till stor del på nya förutsättningar och tillika utmaningar. En stor del består av att regeringen beslutat att ta bort artistskatten, detta innebär att man alltid betalar fulla sociala avgifter på spelarlöner oavsett hur länge man har inkomst i Sverige, vilket innebär att en amerikansk spelare blir MYCKET dyrare än tidigare. Det finns dessutom anledning att tro att våra sponsorintäkter inte kommer att öka, med tanke på det läge vår ekonomi befinner sig i. Tanken är att avvakta med amerikanska spelare åtminstone till en början. Något jag tror vi inte kommer att vara ensamma om i basketsverige.

Det som är mycket positivt är att föreningen har fantastiskt duktiga ungdomar och det ser mycket lovande ut inför framtiden. Det känns väldigt angeläget att ta tillvara på dessa talanger och göra dem redo för ligaspel de kommande åren. Dessutom ser det för närvarande ut som att ett par av spelarna i årets lag är revanschsugna! Så det finns anledning till försiktig optimism (vis av erfarenhet)… Några mer konkreta sportsliga målsättningar är svårt att ha i nuläget men jag kan garantera att det jobbas lika hårt som tidigare med att skapa ett basketlag som Borås kan var stolta över!  

Jonas Larsson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här