Flexibla forwards förlänger

Flexibla forwards förlänger

Borås Basket hade sedan tidigare klart med nya headcoachen Henrik Svensson. Nu har klubben just kontrakterat de två första spelarna också. Det handlar om de lokala kulturbärarna Simon Gunnarsson och Fredrik ”The Fredder” Andersson, som har båda har förlängt över säsongen 2017/2018.

De båda spelarnas namnteckningar gör att Simon Gunnarsson nu står inför sin fjärde säsong i Borås Basket, medan det för Fredrik Andersson handlar om åttonde raka året för samma klubb. Något som både stärker kontinuitet och uppfyller nya headcoachen Henrik Svenssons önskemål.

Borås Baskets headcoach Henrik Svensson: ”Jättekul och jätteviktigt för lagbygget att kulturbärarna och egna produkterna Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson förlänger. Som spelare är de mycket användbara då de båda är allround, kan spela på olika positioner och användas på många olika sätt. Med sina breda repertoarer gör de både vårt anfall och vårt försvar väldigt flexibelt”.

Simon Gunnarsson: ”Jag trivs bra i Borås Basket – gillar allt som klubben står för och allt runt omkring. Jag utvecklas fortfarande här. Det är väldigt tidigt och vi vet inte vilket lag vi får, men jag vill att vi går längre än förra året. Att spela en final och kanske vinna SM-guld vore härligt, men jag inser att det krävs mycket jobb och flyt. Det här blir mitt fjärde år och jag känner att jag samlar på mig mer rutin för varje säsong. Jag förstår mer och mer vad det handlar om och detta känns väldigt roligt”.

Fredrik Andersson: ”Klubben har alltid tagit väldigt väl hand om mig. Efter sju säsonger i samma förening handlar det mycket om hjärta – mycket mer än det gjorde min första säsong här. Borås Basket är mer än en klubb och jag är tacksam för chansen. Jag skrev just på för åttonde säsongen men känner fortfarande att jag tar nya steg varje säsong. Största kliven tog jag den gångna säsongen när Jonte Karlsson verkligen ställde krav på mig”.

Att just Simon Gunnarsson och Fredrik Andersson är de två första att skriva på för 2017/2018 innebär att Borås Basket redan nu har spelare som kan hantera fyra av fem positioner. Mer flexibelt än så kan det nästan inte bli. Men detta är såklart bara början av ett stort lagbygge.

I sin första intervju för Borås Baskets hemsida önskade sig coach Svensson även förlängningar av avtalen med rutinerade Jakob ”Iceman” Sigurdarson och unge talangen John Brändmark. Det återstår att se om Svensson får som han vill.

Faktaruta_Simon_Fredder

Gunnarsson och Andersson har båda skrivit på för förlängning med Borås Basket över en säsong.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här