Förlust mot Nässjö trots supercomeback av Ahonen

Förlust mot Nässjö trots supercomeback av Ahonen

Efter en trög första halvlek av Borås, där Nässjö skaffade sig en ledning på tolv poäng, såg Roope Ahonen till att hans lag rivstartade i period 3 och 4. Tillslut blev det riktigt jämnt och spännande, men Nässjö var strået vassare och vann matchen med 84-87.

För tredje gången på lika många matcher presenterade Pat Ryan en ny startfemma. Mike Palm och Roope Ahonen var tillbaka från skador och Mattias Göransson fick starta istället för Henrik Carlsson. Det började okej för Borås. Men det gjorde det även för Nässjö. Jämna inledningsminuter byttes dock snabbt mot ett stänk av momentum för gästerna. Med 1:46 kvar av första perioden satte James Washington en trea som gav 14-20 och en Borås-timeout.
 
 
JJ Miller sänkte visserligen en tuff ”floater” i slutminuten av perioden, men Nässjö gick ifrån ytterligare och hade 16-24 när en fjärdedel av matchen var spelad. Sex minuter senare hade gästerna byggt vidare på sin ledning, som nu var uppe i 15 poäng. Efter halva matchen var avståndet dussinet jämnt, i bortalagets favör.
 
 
Vad som hände i Borås Baskets omklädningsrum i halvtid vet bara spelare och coacher. Något bra måste det hur som helst ha varit, för 1:49 in i tredje perioden tvingades Nässjö att ta en timeout. Den hade föregåtts av att Roope Ahonen dragit igång Borås offensiv med en rivstart. 37-49 hade på bara 111 sekunder förvandlats till 44-51. Trepoängare från Chris McKnight och Ahonen gjorde att Borås kapade till 50-53 ett par minuter senare. Med dryga minuten kvar i tredje perioden tog Borås sin första ledning sedan 2-0. Det var Göransson, via trepoängslinjen, som fixade det.
 
 
I början av den fjärde perioden var det återigen Ahonen som visade vägen. Boråsspelarna attackerade Nässjös korg med frenesi. Men Alexander Lindqvist gjorde också en stormatch. Han såg till att Nässjö inte tappade matchen och nu växlade ledningen friskt.
 
 
Med 77-80 på tavlan tvingades Nässjö till ett avslut med bara ett par sekunder kvar på skottklockan. Washington tog det – en trea, hårt uppvaktad av Miller. Trean satt och med sex poängs underläge och bara 1:48 kvar att spela så var goda råd dyra för hemmalaget.
 
 
Slutminuten bjöd på många fouls och ännu fler straffkast. Ett par gånger såg det dessutom ut som att Borås hade stressat fram bortkastade bollar från Nässjö via en helplanspress. Men Borås-händer var hela tiden sist på bollen. Tillslut kunde Nässjö vinna med 84-87 och fastställa derbyserien till 3-1 i matcher.  
 
 
Efteråt förklarade JJ Miller varför det blev som det blev. Klicka på bilden för att komma till intervjun.
 
 
 
 
Borås Basket-KFUM Nässjö: 84-87 (16-24, 21-25, 26-16, 21-22).
 
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 22, Roope Ahonen 20, Mike Palm 15, Chris McKnight 11, Mattias Göransson 8, Fred Andersson 4, Wictor Grenthe 4.
 
 
Poänggörare Nässjö: James Washington 21, Alexander Lindqvist 20, Aleksa Solevic 17, Gustav Sundström 11, Karim Wazzi 4, Torbjörn Svensson 4, Denis Agre 4, Kristian Heder-Ternell 3, Ramme Haag 3.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Intervju: Tommy Praetorius. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här