Förlust trots stabil start

Förlust trots stabil start

Borås startade stabilt i grundsäsongens fjärde och sista möte mot Sundsvall. Efter första kvarten har Borås en 8 poängs ledning (23-15) efter en lika stor scoring run och starkt försvar. Borås håller i stora delar av matchen tätt bakåt men framåt gick inte mycket vägen för Boråslaget.

JJ Millers i vanliga fall så stabila skytte infann sig aldrig och hans skottstatistik är talande för kvällen, 0/5 från trepoängslinjen och 5/17 på tvåorna. Sundsvall trepoängsskytte blev direkt avgörande för matchen. De hade med sina 44% dubbelt så bra utdelning på treorna som Borås med sina 21%. 
 
Sundsvall tog greppet om matchen i andra perioden och dödade varje försök till en comeback från Borås med hjälp av sitt stabila skytte. Närmast var Borås i tredje perioden vid ställningen 46-48 varpå Sundsvall sätter 12 raka poäng och får ett övertag som håller matchen ut.  
 
Kvällens mest positiva utfall var Borås bänk. Med 2,5 minuter kvar av matchen får det yngre gardet i Borås chansen att komma in och visar att de vill vara med. Med offensiv initiativförmåga som vi saknat tidigare under matchen sätter Dmytro Purdik direkt 5 snabba poäng. Fredrik Andersson visar styrka under korgarna i samma anda som Hajzer Ismaili. Sundsvall lämnar dock till slut Boråshallen med vinst 61-74 (31-39) i bagaget. 
 

Se intervju med Wictor Grenthe

Poänggörare och statistik

Text: Johan Thuresson. Intervju: Sören Holm. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här