Förlustsviten i Luleå är bruten

Förlustsviten i Luleå är bruten

Elva raka. Så många var Borås Baskets förluster i Pontushallen innan fredagskvällens möte med LF Basket. Men trista sviter är till för att brytas och det var just vad Pat Ryans mannar lyckades med. Efter 95-108 gick Boråsarna dessutom upp i ensam serieledning inför tisdagens hemmamatch mot svenska mästarna Sundsvall.

En av frågeställningarna inför Borås Baskets match mot LF Basket var hur Omar Krayem skulle klara av Rudy Mbemba, om den senare kom till spel (en skada skapade frågetecken kring hans medverkan). Krayem gjorde riktigt bra ifrån sig i sin roll som offensiv pointguard. 16 poäng, åtta assists och bara två turnovers blev hans facit. Headcoach Pat Ryan valde dessutom framgångsrikt att matcha Mattias Göransson och Jason Thomas mot Mbemba i försvaret.
 
En annan frågeställning var om nye Boråsspelaren Milos Paravinjas skulle ha större påverkan på spelet i sin andra match än vid debuten med laget. Det hade han. Paravinjas spelade väldigt bra och hann på sina 16 minuter med att nå ett effektivitetsvärde på hela 18.
-Milos var jätteduktig i försvaret och satte alla sina skott framåt. Han ger oss djup och gör så att vi kan byta runt utan att förlora tyngd på planen. Det är ett oerhört värde, säger Pat Ryan.  
 
Offensivt flöt det på bra under hela matchen för Borås. I halvtid stod det 50-50, men när Borås fick till några stops under tredje perioden så lyckades man även dra ifrån. Den perioden vann man med 18-25 och coach Ryan kände att hans lag hade kontroll.
Mike Palm var bra hela matchen igenom och Chris McKnight hade en väldigt bra andra halvlek. Jason Thomas satte 6 av 7 och gjorde en riktigt bra match. Men det handlade inte om individuella spelare, det var mera ett arbete av en lagmaskin. Killarna spelade aggressivt och jag tycker att vi vann rättvist, menar coach Ryan.
 
Borås hade, innan kvällens seger, elva raka förluster i Pontushallen. Detta trots att laget ofta presterat bra matcher där. Men nu är det slut på hedersamma förluster.
-Det är första gången som jag har vunnit här. Riktigt roligt. Nu ska vi fortsätta att jobba hårt. Nästa match är hemma på tisdag mot Sundsvall, avslutar Pat Ryan.
 
LF Basket-Borås Basket: 95-108 (25-28, 25-22, 18-25, 27-33).
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 28, Chris McKnight 24, Omar Krayem 16, Milos Paravinja 12, Jason Thomas 12, Ryan Zamroz 12, Mattias Göransson 4.
 

Text: Magnus Stråhle/Dick & Nash. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här