Första hemmavinsten

Första hemmavinsten

Härligt att ta första hemmasegern.
91-68 är härliga siffror att läsa på resultattavlan.
 
Matchen var egentligen poängmässigt jämn ända fram till mitten på fjärde quartern, men då rann det istället iväg rejält.
Det blev andra raka segern för nya Borås Basket då Jämtland besegrades med 91-68. Trots att Borås Basket kändes som det starkare laget hängde Jämtland med länge i protokollet. Bortalaget hade även vissa problem med Borås zondefense som man framgångsrikt växlade till med jämna mellanrum under matchen.

I hemmalaget var Jim Nyström (23 poäng, 6 returer) den mest tongivande spelaren, men poänggörandet är annars fördelat jämnt på en stor del av truppen. Förra säsongen knöt det sig ofta i slutet av matcherna och ett stillastående Borås Basket väntade på att Dennis Springs ensam skulle ta över ansvaret i fjärde quartern. Detta ledde till många tuffa förluster med små poängmarginaler, men ikväll kändes det aldrig oroligt i slutet av matchen utan bara som en tidsfråga innan Borås skulle rycka ifrån till seger. Så skedde också med ca fem minuter kvar, även om Jämtland stretade emot bra med bland annat en and1-trea i trängt läge. När jämtlänningarna sedan hamnade i foulnöd rann dock ledningen iväg Borås fick då tillfälle att ytterligare lufta bänken med bland annat några minuter för hemmasönerna Kristoffer Nyhage och Adam Andersson till publikens stora glädje. Med ungdomarna på planen utökades till och med ledningen och slutresultatet kunde skrivas till 91-68.

Jämtland spelar än så länge utan sin nigerianske center Dokun Akingbade, men hade dock råstarke senegalesen Issa Konare till sitt förfogande vilket vållade framför allt Mike Palm en del bekymmer. Förutom Konare var Stefan Hellgren som vanligt stabil och låg bakom det mesta i anfallsväg. Även Jämtland följer årets ligatrend med många ungdomar i truppen och frågan är om man inte till och med slagit någon sorts rekord när 15-årige Erik Andersson (en minut och en retur idag) får komma in på planen. Yngst någonsin i ligan?

 

Artikel i BT 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här