Första och största utmaningen för Borås

Första och största utmaningen för Borås

Borås Basket är redo igen. Efter att ha avslutat 2011 på allra bästa sätt – genom en seger mot Norrköping inför 1500 nyårsfirande åskådare – är det dags att inleda 2012 på liknande vis. Det sker på bortaplan mot svårast tänkbara motstånd. LF är nämligen det enda lag som Borås inte lyckades besegra under första halvan av säsongen.

Bara sju förluster (13 segrar) blev det för Borås Basket under hösten – ett fint facit. Men två av nederlagen kom mot LF Basket. Lustigt nog är det just LF som är Borås motståndare på fredagskvällen. För att göra utmaningen snäppet tuffare så spelas matchen i Luleå. Minst 1500 supportar på Pontushallens läktare kommer alltså att önska allt annat än framgång för Boråsarna.
 
Att LF har varit Borås svåraste moståndare är solklart. Två förluster på två matcher talar sitt tydliga språk. Men vad ligger bakom? Kanske det faktum att LF-guarden Rudy Mbemba är den enda individuella motståndare som Omar Krayem inte lyckats överglänsa än. Nu verkar det som att Mbemba inte kommer att kunna spela p.g.a. skada. Logiskt sett bör det direkt ge Borås ett övertag på den positionen.
 
Dessutom har nye EU-centern Milos Paravinja nu en match i benen och bör kunna bli en större faktor än han var i sin debutmatch.
 
Sedan var det någon som sa att de två lagen ska spela om segern också. Hur det går får vi se, men mycket talar för att Borås bryter trenden och tar sin första seger mot LF den här säsongen.
 
Kuriosa: Martin "En Riktig Man" Pahlmblad, som p.g.a. en vadslagning inte klippte sig på hela hösten, lär nu vara nyklippt. Om styrkan satt i håret återstår att se.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.   

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här