Fortfarande är titeln vår

Fortfarande är titeln vår

Gothia kom till Boråshallen för att försöka ta åt sig titeln bäst i väst och verkade under tre fjärdedelar av matchen åka hem med en stabil vinst. Gothia låg nästan 15 poäng före hela tiden i matchen som präglades av hårt och växlande försvar från båda lagen vilket speglas i slutresultatet 69-65.
Bägge lagen såg riktigt taggade ut på uppvärmningen och visade upp hela dunkarsenalen och jämt var det, i fem minuter. Gästerna drog ifrån och Borås hade svårt att hitta lägen i Gothias rörliga 2-3 zon. Mot slutet av quartern tar Borås time-out efter att Gothia sprungit in 4 poäng. Borås kommer ut och spelar jämt det sista men det är nästan bara Gothia i fösta och de leder med 10-21 efter 10 minuter spelade.
 
I början av andra quarten tar Mike Palm kommandot och gör 4 poäng direkt vilket tänder Borås men Gothia svara lika fort. Båda lagen spelar hårt försvar och växlar mellan 2-3 zon och man-man. Efter halva quatern kommer Richard Maråker in och sänker en snabb trea vilket tänder hemmalaget än en gång men gästerna är med direkt och tänker inte släppa sin något komfortabla ledning. Ryhs Carter i Gothia för göra lite som han vill och skickar iväg den ena snygga passningen efter den andra och i halvtid är ställningen 22-37.
 
Borås kommer in och pressar hårt i försvar och spelar stundtals 3-2 zon men anfallet vill återigen inte stämma. Andreassen tänder hemmalaget än en gång med en and-1 drive men precis som förut i matchen är bortalaget där och Drazic sliter och dunkar i 2 poäng. Borås kommer igen och pressar in 6 snabba poäng och tvingar Gothia till time-out. Hemmalaget pressar vidare och Mike Palm med Jim Nyström gör grovjobbet när man drar ner Gothias ledning till 45-51.
 
Första hälften av fjärde inleds med ännu högre tempo och lagen följs sakta åt tills Nefatti sänker en tung 3a varefter Gothia får lagfoul och Drazic drar på sig sin femte. Nyström får två straffkast och med 4 min kvar är matchen lika! 54-54. Härifrån följer ett ursinnit tempo där båda lagen spelar stenhårt och det ena tunga avslutet avlöser det andra. Med två minuter kvar på klockan tar Andreassen en tuff chargeing-foul och hemmapubliken har aldrig varit så tänd sedan BoråsBasket gjorde entre i ligan. Lagen sänker varsin tuff 3a och Borås leder med 63-62 med 1 min kvar. Robin Ryan springer in 2p och Gothia missar och tvingas till att stoppa klockan genom foul. Nyström skjuter två enkla men Gothia svarar med att snabbt göra 67-65. Med 12 sek kvar tar Henrik Carlsson en steal i ett hastigt Gothia-anfall och publiken ställer sig upp när han läckert bakom-ryggen-passar Robin Ryan som avslutar matchen och sätter slutresultatet 69-65 till Borås.
 
Poängfördelningen i båda lagen var jämn men Mike Palm stack ut med sina 19p och det var han och Jim Nyström som drog det största lasset fastän nästan alla spelare luftades och gjorde bra ifrån sig i ett laddat BoråsBasket. Många lag kommer få svårt mot Gothias mångsidiga försvar och snabba omställningar där Ryhs Carter levererar. En i slutet svängig och otroligt underhållande match där Borås tillslut vände och visade vilka som är Bäst i Väst!
 
Oskar Andersson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här