Fredag i Varberg och hänt i veckan

Fredag i Varberg och hänt i veckan


Hej igen alla basketälskare. Sitter i Varberg och njuter av ösregn och det faktum att man nyss plockat 1/2 liter hallon. Två dl användes till frukostfilen och tre dl serveras med grädde och glass senare idag  ahhhhhh. 

Korta drag vad som hänt i veckan.
Ingen kan väl ha missat att vi fått tillökning i truppen. Välkommen Richard! Sedan har ju även spelprogrammet blivit spikat. Ladda ner det och boka in alla matcher så att ni kan följa Borås baskets utveckling den kommande säsongen. Skriv gärna även ut några ex och sätt upp ute på er arbetsplats.
 
Jag har tidigare nämnt att det behövs ett stort antal funktionärer för att bedriva matcharrangemang, ju fler vi är desto mindre behöver varje individ göra, så hör gärna av er till mig om ni är intresserade av att vara med och hjälpa föreningen med dessa arrangemang. johan@borasbasket.se
För er som inte vet så har föreningen Borås Basket tre stycken kärnvärden, som vi uppmanar alla våra medlemmar att leva efter. Glädje, Framåtanda och Engagemang. Tänkte inte skriva mer om detta utan fokusera på det första kärnvärdet (glädje) och hoppas ni alla kommer att röra på smilgroparna lite extra efter ni läst nedanstående.
 
Förresten kanske inte har nämnt det tidigare, men pyroman som man är och man i huset så har jag visat lite framåtanda genom att självutse mig till grillmästare och genom stort engagemang tillaga det som bjuds för kvällen.
 
Då jag tror att det är vanligast att männen i huset sköter grillen vill jag förmedla hur otroligt ansträngande och ansvarsfyllt arbetet är och att det är mycket farligt eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.) Man lägger ner hela sin själ i denna tillagning, som kan gå till som följer.
 
När en man erbjuder sig att grilla händer följande:
 
Rutin:
1. Kvinnan handlar maten.
 
2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.
 
3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen med en öl i handen.
 
Här kommer det viktiga:
4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.
 
Mera rutiner:
5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter och underlägg.
 
6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!
 
Viktigt igen:
7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.
 
Ännu mera rutiner:
8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet i trädgården där hon har lagt på en ren duk.
 
9. Efter maten dukar kvinnan av och diskar.
 
Och viktigast av allt:
10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter.
 
11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna riktigt nöjd!
 
 
Ha en trevlig helg och Get Ready to Bounce för den 25 september är det hemmapremiär.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här