Fredrik Andersson om landslaget

Fredrik Andersson om landslaget

I fredags kallade förbundskapten Vedran Bosnic till sitt första landslagsläger. 18 spelare togs ut och bland dem fanns två Boråsspelare. Dels den givne Christian Maråker, men även överraskningen Fredrik Andersson. Här kan du läsa en färsk intervju med Fredrik om hans tankar kring landslaget.

I Borås Basket har mycket handlat om JJ Miller de senaste säsongerna. Det har även handlat om Mike Palm och om Chris McKnight. Och nu den senaste säsongen även om Roope Ahonen. Men bakom den kvartett som dragit de stora rubrikerna så har Fredrik Andersson smugit. Glimtat till med någon dunk då och då, men för det mesta jobbat på i det tysta. Tills nu, då hans kallelse till landslagssamlingen 3-5 juli slog ner som en bomb i Borås. För huvudpersonen själv, som målmedvetet strävar efter att uppnå sina mål, var det inte lika överraskande.
 
 
Hur gammal var du första gången du tänkte på att du ville spela i landslaget och när kände du första gången att det var realistiskt?
-Jag tror det var när jag kom med i regionverksamheten, när jag var 14 år kanske. Då började jag väl tänka på det första gången. Och sen när jag spelade mina första ungdomslandskamper, U16 och så där, men framför allt U18. Då kände jag att jag en dag kan komma till A-landslaget.
 
 
Nu är du kallad till landslagsläger (3-5 juli). Vad kommer du att göra fram till 3 juli?
-Jag kommer att träna och jag kommer att träna och jag kommer att träna (skratt). Jag hade ju egentligen tänkt att jag skulle träna på som vanligt här nu, men nu får jag träna lite annorlunda och lite extra. Jag får dra ut och springa lite så att jag håller uppe konditionen och så där.
 
 
Sen när det väl är läger så måste du dels lära dig det sätt som laget ska spela på, samtidigt som du måste visa att du är en av dem som ska spela EM-kvalet. Hur ska du kombinera detta?
-Jag kan inte springa runt och tänka på det hela tiden. Det är nog bara att göra ”min grej” liksom. Så får vi se om de i ledningen gillar det eller inte. Men jag tror att jag har lätt för att ta in det som är nytt. Så det ska nog gå bra.
 
 
Tror du att landslagsledningen har samma uppfattning som du har om vad ”din grej” är?
-Ja, det tror jag. Annars hade de nog inte kallat mig.
 
 
Om du kollar på dina konkurrenter på din position; vad tycker du att du har som de andra inte har?
-Jag har ingen riktig specialitet, men jag tror att jag kan överraska de flesta spelarna. Jag tror de kommer att underskatta mig lite. Jag kommer att kämpa mig till förtroende.
 
 
Vad har du blivit bättre på sedan klubblagssäsongen slutade?
-Jag har ändrat en detalj i mitt skytte och blivit lite vassare där. Sedan har jag lite snabbare attacker. Jag tar mig lättare till korgen och lite snabbare.
 
 
Grattis också!
-Tack!
 
 
I Borås Basket hoppas man och tror att både Christian Maråker och Fredrik Andersson kommer att vara med i Sveriges landslag då EM-kvalet kommer till Boråshallen 24 och 27 augusti. Biljetter till dessa två matcher går redan nu att köpa via Ticnet (länkar nedan).
 
 
 
 
 
 
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här