Fullsatt när Borås förlorade seriefinalen

Fullsatt när Borås förlorade seriefinalen

Det bjöds på seriefinal i Boråshallen på söndagskvällen. Med betoning både på "bjöds" och på "seriefinal". Serieledande Borås Basket tog emot tvåan Södertälje Kings och det blev en hård och poängsnål föreställning som de 3000 åskådarna fick bevittna. Att det var gästerna som tillslut knep segern sved nog också en del för hemmapubliken. Men förhoppningsvis tyckte de om showen så pass mycket att de väljer att komma tillbaka nästa match trots allt.

När matchen började kom Södertälje Kings ut på golvet tokberedda på uppgiften. Gästerna var de som tog kommandot från början. Borås Basket kom tillbaka mot slutet av perioden. Med en och en halv minut kvar, ställningen 16-22 och lite panik i anfallet, klev Mattias Göransson fram. Genom en trepoängare satte han 19-22 precis när 24-sekunderssignalen ljöd. I nästa anfall följde Roope Ahonen upp med ytterligare tre pinnar och efter tio minuter var gästernas ledning endast två poäng.

 
I andra periodens fösta anfall utjämnade Borås till 24-24. Wictor Grenthe slet som ett djur mot sitt forna lag och var även den som förde hemmalaget till ledning 26-24. Nu började det likna något. Borås hade det rätta flytet i både försvar och anfall ett tag. Tills ett antal domslut i rad gick emot. Då flyttades fokus tyvärr lite för mycket mot domarna. Resultatet blev många hemma-turnovers (20 totalt i matchen, mot Kings fem). Södertälje kunde därmed dra ifrån och njuta av 33-40 i halvtidspausen.

I den tredje perioden kom matchens höjdpunkt. I alla fall om man gillar Borås Basket, Fred Andersson, smarta spel och feta dunkar. Andersson tog ett inkast och insåg att Martin Pahlmblad spelade med ryggen mot honom. Han mindes snabbt något som Boråscoachen Pat Ryan hade sagt till honom. Sedan hände det. Andersson passade bollen i ryggen på Pahlmblad, fick tillbaka bollen på studs och dunkade i sina två enda poäng i matchen. På vägen tillbaka till egen planhalva pekade han på Ryan, som om han just hade fått en assist från sin coach.

 
 
Andersson fyllde sedan på med en egen assist till Ahonen, som satte en trea. Och Ahonen ville mer. Han satte snabbt en ny trea. Sekunderna senare stod Mike Palm stod för de två poängen som gav Borås ledningen med 50-48. Dessutom petade Palm i ett bonuskast. Hela tiden kontrollerade han och Chris McKnight returerna med pondus.

Men, som sig bör i en seriefinal, var det helt jämnt, 52-52, inför den fjärde perioden. När det gällde som mest blev det påtagligt att Kings är ett riktigt bra försvarslag. Man tvingade JJ Miller, som hade en ganska kall eftermiddag, till svåra skott. Allt mynnade ut i endast tio producerade poäng från Borås i den sista perioden och ett säsongslägsta 62 som total. Kings själva gjorde 74 och blev det första laget att slå Borås Basket i Boråshallen den här säsongen.
 
 
Fred Andersson ställde upp på en intervju efter matchen, där han bland annat pratade om ryggpassningen och den efterföljande dunken. Klicka på bilden för att komma till intervjun.
 
 
 
 
 
Borås Basket-Södertälje Kings: 62-74 (22-24, 11-16, 19-12, 10-22).
 
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 18, Roope Ahonen 15, JJ Miller 12, Chris McKnight 6, Wictor Grenthe 6, Mattias Göransson 3, Fred Andersson 2.
 
 
Poänggörare Kings: John Roberson 20, Martin Pahlmblad 13, Assane Sene 12, Toni Bizaca 12, Tobias Borg 9, Mantas Griskenas 6, Dino Butorac 2.
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här