Fullt hus när Borås tog fjärde raka

Fullt hus när Borås tog fjärde raka

Marks befolkning, i kombination med tillresta boråsare, gjorde sin plikt och fyllde Kinnahallen. De lyckligt lottade, som inte tvingades vända i dörren på grund av platsbrist, fick se sitt Borås Basket spela ut ecoÖrebro.

 Headcoach Pat Ryans mannar fick ungefär de önskade skottlägena i matchens inledning. Detta utan att förta sig nämnvärt. Startande pointguarden Omar Krayem trivdes som fisken i vattnet i den knökfulla Kinnahallen och lekte i nio poäng på några få minuter. Innan den första perioden var över hade Andrew Pleick, Christian Koutras och Stefan Licartovsky gjort ett varsitt framgångslöst försök med att stoppa Borås lille bolltrollare. Perioden slutade 19-15 till hemmafavoriterna.

 
Redan efter 5:22 i den andra akten hade Borås gjort ett ryck till 28-19. Detta framkallade en timeout från örebrolägret. Om pratstunden gjorde susen är lite oklart. Under de följande två minuterna spelade lagen nämligen 5-4. Efter det var det Pat Ryan som var missnöjd och ville prata igenom saker och ting. Coach Ryans kroppsspråk skvallrade om besvikelse över slött uppträdande. Sedan rullade matchen på till 43-30 efter 20 spelade minuter.
 
När statistikformuläret anlände till pressläktaren fick vi det svart på vitt – Borås ledde kampen om returerna med förkrossande 25-12. Detta, om något, var ett tecken på stor dominans.
 
I den tredje perioden var Borås på gång att öka sin ledning till över 20 poäng. Men just när man trodde att laget skulle gå över den magiska gränsen så började ecoÖrebro streta emot. Andrew Pleick visade stort ledarskap vägrade ge upp matchen. Gästerna fick ner underläget till 55-44 efter fem minuter av perioden.
 
Men om det är något som är skönt med årets upplaga av Borås Basket så är det att laget känner trygghet i sitt spel och sällan drabbas av panik. Ryan Zamroz sänkte en skön trea och Henke Carlsson ledde breaket som gav 61-44 och tvingade fram en ny ecoÖrebro-timeout. Zamroz satte efter den en ny trea. Och pang, så var Borås uppe i 64-44.
 
En annan enorm faktor i matchen var giganten Mike Palm. Honom lyckades gästerna aldrig få stopp på och innan allt var över så stod supercentern på 18 poäng och 17 returer. Ställningen efter tre perioder var 70-52 och det var läge att spela hem matchen och de två friska poängen.
 
Närkingarna gjorde en push för att ge sig själva en chans att vinna, men den kvävdes i ett relativt tidigt skede av de skickligare hemmaspelarna. Under fjärde periodens andra halva kunde Pat Ryan kosta på sig att spela tre rookies och en andraårsspelare tillsammans med mer rutinerade Ryan Zamroz. Debuterande Hajzer Ismaili och Oskar Andersson såg även till att skriva in sig själva i poängprotokollet. Andersson var tillslut den som spikade slutresultatet 101-81 via två straffkast.
 
Vill du veta vad som sas på presskonferensen? Klicka då in på btbasketbloggen.
 
Borås Basket-ecoÖrebro: 101-81 (19-15, 24-15, 27-22, 31-29).
 
Poänggörare Borås: Omar Krayem 25, Mike Palm 18, Ryan Zamroz 18, Chris McKnight 15, Jason Thomas 8, Henrik Carlsson 6, Oskar Andersson 4, Nikica Rajacic 3, Hajzer Ismaili 2.
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här