Fyrapoängsmatch i Boråshallen

Fyrapoängsmatch i Boråshallen


        Borås VS Jämtland 
  Boråshallen tisdag kl.19.04


I dagsläget har vi placering strax över slutspelsstrecket och i morgon tisdag 5/2 kl 19.04 tar vi oss an Jämtland Basket som befinner sig strax under detsamma. En seger vore därför guld värt mot ett kämpande Jämtland som den senaste veckan fått se sina spelare både satsa på floristkarriärer och vinna trepoängstävlingar.
Efter lördagens allstar-match är det nu tillbaks till allvaret igen för lagen i svenska basketligan. I Boråshallen är det streckstrid som gäller och en chans för oss att ta oss upp på lite säkrare mark. Senaste omgången blev det tyvärr förlust mot otroligt formstarka Solna Vikings med 99-92. En heroisk vändning i tredje quartern räckte inte för att besegra stockholmarna som dessvärre lyckades komma tillbaka i den fjärde tiominutersperioden. Laget visade dock prov på vilken moral man besitter och fick trots förlusten efter matchen beröm även från Solna-håll.

Ryan McDade fick tyvärr utgå mot Solna efter bara fyra minuters speltid med en ögonskada, men enligt coach Jonsson är McDade en hårdhudad herre och han kan troligen spela mot Jämtland. Däremot fick han avstå allstar-matchen där han ersattes av Michael Kingma. Till de justerades skara kan vi också lägga Simon Andreasen som ska till Stockholm för operation av sitt sargade knä. Extra tråkigt med tanke på att Simon ersatte Ryan med bravur mot Solna, men naturligtvis det rätta att göra då han dragits med skadan sedan Borås Marbos bragd i U20-SM för två månader sen.

Jämtland fick flera meriterade nyförvärv inför säsongen, men har kanske inte riktigt levt upp till förväntningarna som ställdes på laget. Pointguarden Andrew Mitchell hämtades från svenska mästarna Plannja och helgens vinnare i trepoängstävlingen, Tim Whitworth, värvades från Sundsvall. Lägg därtill att man sedan tidigare hade i ligasammanhang inte helt oävna Adnan Chuk och Stefan Hellgren och man förstår att det på guardsidan ser otroligt välbeställt ut för Jämtlands del.

Ett tungt avbräck för Jämtland är dock att rutinerade guarden Doremus Bennerman nyligen lade ner sin basketkarriär för att istället jobba i sin och sambons blomsteraffär (!). 36-årige Bennerman anser att han inte längre tillför något till laget och att han därmed står i vägen för de yngre spelarnas utveckling. Jämtlands elände stannar dock inte där. Head coachen och tillika Mr. Jämtland Basket, Peter ”Pecka” Johansson, hoppade förra veckan av sin post för att enbart vara klubbens sportchef.

Inside har man bosniske centern Marko Djuric som dock missade förra matchen mot Akropol på grund av sjukdom. 210 cm långe Djuric är enormt viktig men hans eventuella frånvaro kan kanske bana väg för 19-årige Björn Larsson-Hillgren som är en av landets största centertalanger. Även Joakim Eriksson, som återkommit till moderklubben efter en treårig sejour på Plannjas bänk, kommer få slita hårt mot McDade och Kingma.

Noterbart är att…

…förra gången lagen möttes vann Jämtland med 89-82 i Östersund. Marko Djuric var då skadad och 78 av Jämtlands 89 poäng gjordes av lagets guards.

…vårt eget kvicksilver Dennis Springs deltog även han i allstarmatchens trepoängstävling. Han lyckades dock inte riktigt lika bra som Tim Whitworth utan åkte ut i den första rundan.

 
Robert Andersson
 
 
 
Coachcorner
 
Jämtland och vi är två lag som krigar om att gå till slutspel. Matchen kommer med all sannolikhet att bjuda på slutspelskänslor med tanke på att matchen betyder så mycket för båda lagen. 13 matcher kvar av grundserien och vi kommer göra allt för att uppfylla ett av våra mål med säsongen – att gå till slutspel. Jämtland har ett mycket namnkunnigt spelarmaterial med Andrew Mitchell, Tim Whitworth och Adnan Chuk i spetsen. De är duktiga spelare som på en bra dag är väldigt svårstoppade. Vårt lagförsvar och returtagningen är de viktigaste bitarna för att vi ska få en vinst och ta ett steg närmare vårt mål.
 
Ryan har fortfarande problem med sitt öga men jag hoppas och tror att han kan vara med på matchen. (Det är en hårdhudad herre!)
 
Kom till Boråshallen på Tisdag och stöd oss som aldrig förr!
 
Coach Jonsson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här