Grenthe skrev på för Borås Basket idag

Grenthe skrev på för Borås Basket idag

Wictor Grenthe var så glad över att komma till Borås Basket att han inte kunde hålla sig. Redan innan kontraktet var underskrivet och klart började han prata med media om den glada nyheten. När Grenthes namnteckning nu dessutom finns på avtalet så jublar även klubbchef Jonas Larsson och resten av föreningen.

Så sent som den 30 april i år firade Wictor Grenthe SM-guld med Södertälje Kings – klubben som han spelat för de tre senaste säsongerna. Han gladdes åt titeln men när konfettin hade lagt sig och skumpan hade blivit avslagen så var det dags att tänka på framtiden. Delaktighet och tid på planen var viktiga faktorer när Grenthe funderade över sin framtid som basketspelare. Bakom Kenneth Simms i Södertälje blev minuterna väldigt få och när Borås Basket dök upp som ett intresserat alternativ så lockade det honom tillräckligt mycket för att bryta upp och flytta.
 
 
När Jason Thomas lämnade Borås så blev behovet mycket tydligt. Laget behövde en ny ”big guy” som kunde ingå i rotationen med Chris McKnight och förhoppningsvis Mike Palm. Att Wictor Grenthe dessutom mäter hela 203 cm är inget som skadar potentialen.
 
 
-Träningarna som Wictor genomförde med oss under maj månad gav enbart positiva vibbar och det känns som att vi har en väldigt bra insiderotation på gång inför hösten, säger klubbchef Jonas Larsson.
 
 
-Jag är extremt nöjd. Nu ser jag bara fram emot att få träffa alla killarna i laget som jag har hört så mycket gott om, säger Wictor Grenthe.
 
 
Wictor Grenthe har skrivit på för två säsonger och flyttar till Borås i slutet av sommaren.
 
 
Text/Foto: Magnus Stråhle/DICK & NASH.   
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här