Gunnarsson tillbaka mot Luleå

Gunnarsson tillbaka mot Luleå

På tisdagskvällen spelas den så kallade Big Thor-matchen, eller Borås-Luleå som den också heter. Då är det fri entré för alla med Big Thor-tröja. För Borås är det en rejäl utmaning då Luleå kommer till Basketborgen som Basketligans serieledare och favoriter inför det stundande slutspelet.

 

 

Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson sa så här inför tisdagskvällens match:

”Vi har tränat på och nu ska vi spela mot Luleå, som spelar en lite annan typ basket jämfört med Norrköping. Luleå har mycket fart i spelet och är ett av de mest offensiva lagen i Basketligan. För oss handlar det om att kontrollera deras tempo. Vi har slagit dem en gång, så vi vet att det går. Men de är väldigt konsekventa i det de gör och tuffa att försvara en mot en. Defensivt krävs att vi gör ett bättre jobb över lag än vi gjorde mot Norrköping. Tittar vi på offensiven så måste vi ta med oss energin från försvaret till anfallet så att vi inte blir stillastående. Det är sånt vi jobbat på.”

Skadeläget: John Brändmark spelar inte (ljumskskada). Jakob ”Iceman” Sigurdarson har problem med ett ledband i foten, men brukar bita ihop när det vankas match. Simon Gunnarsson förväntas vara tillbaka i spel efter skada. Jonte Karlsson har stora problem med en smärtande rygg och tar beslut om medverkande under matchdagen.  

Borås BasketBC Luleå (Big Thor-matchen) spelas tisdagen den 7 mars kl 19:04 i Boråshallen. Biljetter köper du på borasbasket.se. Om du kommer till matchen iklädd Big Thor-tröja så kommer du in gratis.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.   

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här