Hallå där: Pat Ryan

Hallå där: Pat Ryan

Dagen före hemmapremiären tränade Borås Basket för fullt. Spelarna var väldigt fokuserade och det märktes tydligt att något stort är på gång. Headcoach Pat Ryan verkade lite nervös, kanske för skador. Men positivt optimistisk när han svarade på några frågor för hemsidan.

Hur känns det inför premiären?
-Pirrigt. Det är första matchen för säsongen och man vet att alla lag är beredda. Det gäller att vara med från uppkast och ge hundra procent. Jag vill att vi presterar riktigt bra basket. Gör vi det så kommer vi även att ha chans att vinna matchen.

Vad vet du om motståndarna?
-Eftersom det är premiär och 08 Stockholm inte har spelat så många träningsmatcher så vet vi inte så mycket om dem. Men Joakim Blom, Nils Hedström, Olivier Ilunga och Willy Beck känner vi till väl. Sedan har de skaffat sig två amerikaner och värvat Erkan Inan. Klart är i alla fall att vi måste spela stenhårt på vem de än har på planen. 08 kan bli bra i år.

Johan Åkesson har bytt klubb från 08 Stockholm till LF Basket. Hur förändrar det situationen för dig?
-Johan Åkesson var riktigt bra mot oss i alla matcher förra året. Så honom är det skönt att slippa. Vi får ta den fajten när vi möter LF Basket istället.

Hur ser det ut med Chris McKnight?
-Chris McKnight har haft en skadedrabbad försäsong men han tränade för fullt idag och kommer att spela imorgon.

Kommer ni att spela lika snabb basket i år som förra året?
-Idén är att spela snabbt. Och när vi fått alla spelare friska, och vi har hittat rytmen med Terrence Oglesby som trepoängsskytt, så kanske vårt spel blir ännu snabbare.

Klockan 19:04 imorgon (torsdag) är det uppkast i säsongspremiären då Borås Basket möter 08 Stockholm. Klubben firar Kanelbullens dag genom att bjuda publiken på kanelbullar. Vår nya och speciella maskot kommer att presenteras tillsammans med spelarna. I den första pausen hyllar vi klubbens U18-lag som vann SM-guld i våras. I halvtid blir det X & Y-spelet och i den tredje pausen är det premiär för Vinci-skottet. Varmt välkomna!

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här