Härligt att njuta av segerns sötma

Härligt att njuta av segerns sötma

Är nyss hemkommen ifrån götet, och har, likt Hasse ifrån Borås Hälsostudio, ett stort leende på läpparna. Segern är ett faktum, vi visade göteborgarna vilka som är bäst i Västra Götaland.

Referat hämtat ifrån www.gothiabasket.se
 
Derbyförlust i Göteborg
968 i publiken hjälpte inte

Höstsäsongen har lidit till sitt slut, sista matchen för året slutade med förlust hemma mot Borås med 76-88. Bästa pongplockare i matchen blev Dennis Springs från Borås med 26, bäst i Gothia var Jonathan Moore med 17.

Lagen följdes åt i första perioden och detta till stor del tack vare Kim Palmqvist och Emil Salon som avlossade treor på löpande band. Dennis Springs var den som höll upp Borås och försatte sina medspelare i bra skottlägen. När tre minuter återstod utav första perioden så var bortalaget i ledningen med 14-22, ett försprång som hemmalaget krympte lite innan paus till 19-28. I andra perioden började raset som kostade Gothia segern. De försökte spela extra hårt på Springs men han var helt enkelt för snabb och rann iväg många gånger och gjorde enkla poäng på sin snabbhet. 14 poäng gjorde han i första halvlek, samtidigt så gjorde Gothia enkla misstag i anfallsspelet och tillät även Borås att ta väldigt många offensiva returer. När halvtidspausen kom så ledde Borås med hela 31-50.

Under första halvan utav tredje perioden så fortsatte Borås i sitt snabba tempo och hade som mest 28 poäng ner till Gothia. Sedan började hemmalaget spela mycket bättre försvarsspel på Springs och stressade honom och Borås till enkla misstag. Bortalaget kom ändå tillbaka i slutet utav perioden och såg till att ha betryggande 47-71 inför den sista perioden. Gothia kämpade på bra enda in i mål i den sista perioden vilket var ett positivt tecken. Borås slappnade av i slutakten vilket Gothia tackade för och slipade till slutresultatet lite, men segern var aldrig hotad utan ledningen var för stor. Slutresultatet skrevs till 76-88.

– Vår strategi fungerade inte idag, vi försökte sätta extra bevakning på Dennis Springs idag men han sprang ifrån oss som ingenting. Jag tycker att killarna gör en helt godkänd andra halvlek men eftersom vi inte spelade lagbasket under första halvlek så räckte vi inte till. Kim Palmqvist gör en mycket bra match och är en av våra bästa i försvaret. Men det räcker inte att några killar spelar försvar utan alla måste göra det för att få effekt. Jonas Fredrikson.

– Vi tänker för mycket under matcherna och det är inte bra. Man måste skjuta bollen utan att tveka och fundera annars blir det ofta ring ut. Kim Palmqvist.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här