Hemmavinst 109-95

Hemmavinst 109-95

Vi matchade hela laget och tog ett litet kliv närmare slutspel när vi besegrade Akropol hemma i Boråshallen. Det var en svängig match som länge kändes avgjord men blev onödigt spännande i fjärde quartern innan vi kunde avgöra med ett sista ryck.

Domarna lade sig tidigt på en konsekvent hård nivå i foulbedömningen vilket gjorde att första halvlek resulterade i ett veritabelt foulkalas. Hårdast drabbades spelande sportchefen Jonas Larsson som tidigt fick lämna över stafettpinnen till Simon Andreasen. Efter en något trevande första fjärdedel från vår  del  var ställningen 23-24. I mitten på andra quartern gjorde vi ett litet ryck och i halvtid var ledningen uppe i 13 poäng, 55-42. Henrik Carlsson (8 assist totalt) låg bakom mycket och i skyttet var Christopher Anrin lika skoningslös som vi är vana att se honom.

Efter halvtidsvilan drygade vi ut ledningen vilken som mest gick upp till 21 poäng, men Akropol vägrade att se sig besegrade. Rinkebylaget kröp allt närmare och var till slut bara fem poäng ifrån. Efter en trea från Michael Kingma fick vi ett momentum  och defillerade hem segern 109-95.

Dennis Springs gjorde precis som de senaste matcherna en poängmässigt mycket fin insats. Med sina sedvanliga hala luftkonster och explosiva upphopp var han svårstoppad och gjorde totalt 27 poäng. Michael Kingma förtjänar också beröm efter förtjänstfullt slit som resulterade i 16 returer under matchen.

Även om Kingma, Springs och Anrin alla gjorde mycket bra insatser måste man ändå tillstå att detta var något av bänkspelarnas afton. Poängprotokollet visade poäng ifrån 11 av 12 spelare, jämfört med ifrån 7 spelare för Akropol. Extra mycket utmärkte sig Andreas Carlsson och Rasmus Tordne som gjorde 6 respektive 5 poäng på lika många minuter. Akropol däremot valde att spela nästan hela matchen med sin startfemma bestående av Riley, Thomas, Marzeku, Koukouvinos och Merzog.

För Akropol var som vanligt Gerald Riley mycket viktig. Riley gjorde 28 poäng och genom sina attacker på korgen ordnade han säkert hälften av alla de foul som hemmalaget drog på sig. En positiv överraskning var också centern Blerim Marzeku som var ett stort orosmoment för Kingma och Veli Taatila under korgen. Obegripligt nog valde han flera gånger att kliva ut på trepoängslinjen där han inte direkt var lika skicklig som i tresekundersområdet utan istället missade grovt varje gång. Scorern Torey-Jamal Thomas var osynlig i första halvlek men skrapade ändå ihop 26 poäng total genom blixtsnabba drives mot korgen. 

Nästa hemmamatch spelar vi mot Gothia och därefter, fredag 7 mars, möter vi Jämtland och har den matchen fri entré. Närmast väntar nu Plannja på bortaplan vilket trots allt är en något klurigare uppgift än Akropol hemma.

Robert Andersson

 
Länkar:
 

BT.se

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här