HE’S BACK

HE’S BACK

 

Chris McKnights återkomst till Borås och basketen i staden är efterlängtad. Även om ersättaren Kyle Austin gjorde sitt bästa med att fylla luckan så var tryggheten inte riktigt densamma utan ledargestalten McKnight. Men på torsdagskvällen mot Solna Vikings är han tillbaka och du är inbjuden att vara med och välkomna hjälten hem.

 Torsdagskväll i Boråshallen innebär inte bara match för serieledande Borås Basket mot Solna Vikings. Det betyder också att det är första gången på en månad som Chris McKnight är med i Borås laguppställning. Det är ingen hemlighet att McKnight fick ledigt från klubben för att resa till USA och begrava sin nyligen bortgångne far. Detta medförde förändringar i Borås Basket. Dels spelade man tre matcher utan att ersätta McKnight (en seger och två förluster), men man hann även med att kalla in Kyle Austin. McKnights stand-in gjorde tre matcher och var med och vann två av dessa.  

 
Men nu är alltså Chris McKnight tillbaka och det lär finnas förväntningar på honom när han på torsdagskvällen springer in på Boråshallens parkettgolv för att, tillsammans med sina lagkamrater, möta heta Solna Vikings.
 
Borås må vara Basketligans serieledare, men Solna har, efter en trög start på säsongen, spelat upp sig rejält. Laget har knipit sex av sina totalt åtta segrar under de senaste tio omgångarna. Lyckligtvis för Borås så är Vikings inga konventionella vikingar, som kommer bäst till sin rätt under sina plundringsräder i fiendeland. Faktum är att dessa herrar är så obekväma utanför hemmets lugna vrå att de endast vunnit en gång på bortaplan den här säsongen.
 
Inte mycket talar för att Solnas andra bortaseger ska komma i Boråshallen.
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här