Historien upprepar sig

Svenska mästarna med Boråsbekantingen Michael Kingma i spetsen gästar Boråshallen där Borås vill ha revansch efter det snöpliga slutet på bortaplan där drakarna slängde i ett matchvinnande skott från halvplan i sista sekunden.

Gästerna inleder klart bäst och tar en snabb 2-11 ledning där två 3-poängare och en and-1 situation visar att drakarna inte åkt hela vägen för att spara på krutet. Borås tar time-out och lyckas komma ut och pressa gästerna till dåliga avslut. Hemmalaget jobbar sig sakta men säkert in i matchen och lyckas till slut, efter bra försvar, kämpa fram 16-16 i paus.

Borås kommer ut med hårt försvar men drar på sig 2 snabba foul efter bara någon minut. De följs åt men inget av lagen lyckas göra något riktigt ryck utan många dåliga avslut följer varandra. Drakarna som också spelar riktigt tufft försvar vinner alla 50-50 bollar samtidigt som Borås drar på sig lagfoul. Den lilla publik som hittat till Boråshallen vaknar till något och försöker få igång sitt lag. I andra delen av quatern är det Sundsvall som lyckas dra på sig lagfoul snabbt och med 3 minuter tar de time-out i samband med att Jim Nyström får en smäll. (Han är dock på benen strax igen). Quatern avslutas med 31-33 till gästerna och det verkar som att inget av lagen kan tända till fullt ut.

Lagen kommer ut från halvtidsvilan och tempot ser ut att öka lite. Inget av lagen gör något ryck utan de följs åt och efter tre minuter får assisterande coach hos gästerna en teknisk foul. Henrik Karlsson skjuter i 1 / 2 men lagen fortsätter att spela jämt utan att någon tar ledarspåret på allvar. I slutet av andra gör Borås ett litet ryck till 44-40 men Adam Alexander svarar direkt genom en tuff trepoängare vilket ungefär speglar hela matchen, ett lag rycker smått men det andra svarar direkt. 49-47 till Borås.

Fjärde öppnar för en tempohöjning men tyvärr bjuder inte riktigt något av lagen upp till skönspel. Borås tar time-out efter 6 minuter och kommer ut i 3-2 zon där man efter några anfall lyckas stressa Drakarna till 65-60. 2 minuter kvar och Borås är fortfarande i zon där tempot nu har höjts flera nivåer. Sundsvall svarar och höjer tempot ännu mer där man kämpar in 65-64. Med endast 1 minut kvar tar gästerna time-out då ställningen är 69-66 till hemmalagets favör. Efter varsin miss sänker Drakarna en riktigt tuff 3a (69-69) och Borås väntar ut de 20 sekunderna som är kvar. Med 5 sekunder kvar driver Henrik Karlsson mot korgen och ger bollen till Omar Zaghden som verkligen pressar in 2p. Klockan stannar på 0.4 sekunder och Sundsvall tar time-out allt eftersom hela Boråshallen jublar och kippar efter andan.

Sundsvall får bollen vid halvplan och efter ett till synes improviserat inkastspel får #6, Johan Jeansson bollen, roterar och bokstavligen hivar iväg ett skott några meter utanför 3p-linjen. Hela Borås håller andan och när det osannolika händer är det Drakarna som lyfter mot höjden. Johan Jeansson sätter sin fjärde trepoängare för kvällen och låter historien upprepa sig då Borås förlorade på ungefär exakt samma sätt senast lagen möttes.

En någorlunda långsam basketmatch fick hela Boråshallen att hålla andan precis som förra veckan när Södertälje var på besök och hade sista skottet. Matchen var jämn redan från start men bjöd inte på något skönspel, dock kompenserade de 5 sista sekunderna för detta och gav Boråshallen maximal spänning i det sista. Matchens lirare var svår att utse då båda lagen hade en väldigt jämn poängfördelning samt en jämn spelarstandard.

Om någon ska nämnas så är det Omar Zaghden i hemmalget och Johan Jeansson i bortalaget. Omar spelade endast 19 minuter men lyckades ändå lägga i 8/10 tvåpoängare, plocka ner 3 returer och ha en hand på varje lös boll hela matchen lång. Hade han inte råkat i foulnöd kanske matchen slutat annorlunda. Vidare sköt Jeansson 4/7 trepoängare och 3/5 tvåor och var således poängbäst i Sundsvall samtidigt som han lär få bästa platsen på vägen hem efter ”en gång i livet-skottet”.

Inflik/fakta:
I NBA och flera andra ligor runt om i världen finns en regel som säger att allt under 0,7 respektive 0.2 sekunder måste tippas i för att allt annat är omöjligt rent tidsmässigt, enligt dem. Att fånga bollen, landa och sedan skjuta i bollen på 0.4 sekunder fungerar i Sverige men kanske bör det tas upp på nästa regelmöte?

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här