I en extremt jämn liga…

I en extremt jämn liga…

Basketligan har ofta under de senare säsongerna omtalats som väldigt jämn. Befogat? Kanske. Men då visste experterna inte vad de skulle få bevittna säsongen 2011/12. Inför tisdagens omgång (innan resultatet från Sundsvall-Södertälje har kommit in) så skiljer det endast sex ynkliga poäng mellan första och sista slutspelsplats. Det är bara ecoÖrebro som inte hänger med. I en extremt jämn liga är det lustigt nog just serieledande Borås och jumbon Örebro som möts i Boråshallen på tisdagskvällen.

Fyra av slutspelslagen – Södertälje Kings, LF Basket, Sundsvall Dragons och Norrköping Dolphins – parkerar just nu på 28 poäng. Uppsala Basket har skrapat ihop 26 poäng, medan 08 Stockholm och Solna Vikings – båda på 24 poäng – just nu slåss om vem som ska bli sjua. Utanför slutspelet för tillfället är Jämtland Basket med sina 20 poäng.
 
Aktörerna i tisdagskvällens match i Boråshallen är förstaplacerade Borås Basket (30 poäng) och jumbon ecoÖrebro (0 poäng). Med det sagt så innebär det inte per automatik att det kommer att bli spel mot en korg. Faktum är att Örebro, senast lagen möttes, ledde med 59-55 inför den fjärde perioden. Den gången lyckades Borås reda ut allt genom att mixa upp försvaret i slutet av matchen och tillslut vinna med 77-83.
 
Det finns en annan positiv nyhet hos närkingarna också. Så sent som den 10 januari var den 23-årige poänggöraren Terrence Ogelsby med och besegrade Borås. Den gången som spelare i Sundsvall Dragons. När Dragons så fick tillbaka Johan Pierre från en långtidsskada så högg ecoÖrebro snabbt och värvade Ogelsby.
 
Demond Watt (14,3 poäng) och Bernard Toombs (10,0 returer) är två insidespelande amerikaner som tillhör ecoÖrebros spets. Dessa herrar måste Borås se upp med. Mycket av det jobbet blir Chris McKnights ansvar. Och Borås speciella ”städgumma” är van vid uppgiften. McKnight rankas som Basketligans nionde bästa spelare både vad gäller poäng och returer. Och han är den sjunde mest effektiva.
 
Kom till Boråshallen på tisdag kväll och se Chris McKnight hålla rent kring korgarna och åsamka ecoÖrebro deras 25:e raka förlust. Matchen börjar 19:04.
 

Text: Magnus Stråhle/Dick & Nash. Bild: Christian Johansson/PAPAC. Layout: Johan Zandén. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här