Ingen tändning när Borås tappade hela försprånget

Ingen tändning när Borås tappade hela försprånget

Boråsspelarnas laddning skulle vara det minsta problemet. Åtminstone om man ska tro inför-matchen-artikeln. Men just laddning och vilja att ta kampen var Borås Baskets stora problem i bortamatchen mot Uppsala. När ligasjuan slår serieledarna med så stora siffror som 106-78 så går det inte att säga något annat.

När Uppsala Basket, för nio omgångar sedan, var i Boråshallen så hade de det tufft. Borås Basket spelade bra den gången, samtidigt som gästerna gjorde en blek insats. Det hela slutade med 27-poängsseger för Borås. Stor marginal att gå på inför returen med andra ord. Det var nog ingen som trodde att Uppsala, efter dagens match, skulle ha ätit in hela försprånget och dessutom gått om med en poäng. Men det var just vad som hände. Efter en extremt lång trepoängare från egen planhalva på slutsignalen fastställde Uppsalas segersiffror till 106-78.
 
Om Omar Krayem och Mike Palm var fantastiska i torsdags, och satte ett varsitt rekord på vägen till 19-poängssegern mot Solna, så var de allt annat än bra den här eftermiddagen. Krayem satte en trea tidigt i den första perioden, men den skulle bli hans enda spelmål i matchen. Palm gjorde 28 poäng färre den här gången jämfört med i rekordmatchen.
 
De som främst höll liv i Borås offensiv var Chris McKnight och Ryan Zamroz. McKnight tog, med all rätt, flest avslut i laget och gick även frekvent tillstraffkastlinjen. Han slutade på 26 poäng. Zamroz hade bra procent från både två- och trepoängsdistans matchen igenom och kom tillslut upp i 21 poäng.  
 
Bakåt var det dock ingen som kunde stoppa någon i Uppsala. Tresekundersområdet såg allt som oftast ut som en öppen motorväg. De få gånger som luckorna täpptes igen så glömde man helt bort Uppsalas skyttar. Borås förlorade matchens samtliga fyra perioder och kom bara upp i över 20 poäng i den andra.
 
Efter en sådan här genomklappning kan det vara skönt med en så pass lång bussresa som det är mellan Uppsala och Borås. Så att spelarna får chansen att reflektera och tänka igenom vad som egentligen hände.
 
Men för att sätta allt i perspektiv och inte avsluta den här artikeln på ett supernegativt sätt får man ta följande med sig: Borås Basket står faktiskt på tolv segrar och sex förluster. Det är inte illa för ett lag som började med målsättningen att bli bättre än sjua. Läget är alltså fortfarande ljust.
 
Nästa chans till revansch kommer den 27 december då Södertälje Kings står som värdar i Täljehallen.
 
Uppsala Basket-Borås Basket: 106-78 (29-19, 28-23, 20-18, 29-18).
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 26, Ryan Zamroz 21, Mike Palm 9, Omar Krayem 7, Henrik Carlsson 4, Mattias Göransson 3, Fredrik Andersson 3, Nikica Rajacic 3, Fredrik Larsson 2.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här