Jämtland borta väntar på tisdagskvällen

Jämtland borta väntar på tisdagskvällen

Den inledande segern i premiärmatchen mot EcoÖrebro på hemmaplan var skön för Borås Basket. Nu väntar en tuff bortamatch i Östersund. Mot Jämtland – ett ungt lag som besegrade LF Basket borta i sin egen säsongspremiär.

Förra säsongen reste Borås Basket till Östersund en gång. Den gången blev det förlust efter en poängrik match som slutade 115-110. Den gången åkte laget buss hela vägen. Det är ca 76 mil enkel resa. Eller över tio timmar om man mäter i tid. Då är det fullt naturligt att det kan vara svårt att skaka av sig resan och snabbt vara redo för match. I år reser Borås Basket med flyg och då finns färre ursäkter.

Medan Borås Baskets trupp är ganska lik fjolårets så har Jämtland förändrat mer. Pontus Frivold, med förflutet som assisterande coach i både Sundsvall Dragons och herrlandslaget, är ny huvudtränare. Laget har skaffat två nya och unga amerikanska spelare i Brandon Peterson och Eric Mosley. Danske landslagsspelaren Adama Darboe kan bli ytterligare en viktig kugge för älgarna i deras jakt på slutspel.

I torsdags var det Chris McKnight (26 poäng och nio returer) och Mike Palm (24 poäng och nio returer) som stack ut mest statistiskt sett. Båda två är hela, friska och redo att fortsätta där de avslutade i premiären. I och med Borås Baskets seger så har Pat Ryan och hans spelare haft arbetsro och tränat på bra sedan i fredags. 19:04 på tisdagskvällen är det uppkast i Östersunds tegeltempel.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här