Jämtland vann rysare

Jämtland vann rysare

Ett sjukdoms- och skadedrabbat Borås fick inkassera femte raka förlusten när Jämtland vann en rysare med 89-87 i Boråshallen. Det som länge såg ut som en säker bortaseger blev en tuff och tät kamp in till slutsignalen.
 
 Jämtland inledde matchen med ett imponerande skytte. Drazen Klaric och Stian Mjös var glödheta men Boråsanhängarna ville se sina hemmafavoriter spela ett mer aggressivt försvarsspel.. 23-31 efter Q1.
I andra quartern blev det bättre fart på Borås bollflöde i anfall och försvarsspelet såg aningen bättre ut. Men gästerna spelade ett kontrollerat anfallsspel och fick styra tempot i matchen. 42-52 i paus.
Den tredje quartern blev till delar Chris Mc Knights. Han gjorde tio poäng på fem minuter och Borås underläge var nere på fem poäng och publiken började vädra viss morgonluft. Men Klaric var fortfarande het som en kamin och hade gjort 30 poäng när den tredje perioden var över. Jämtland var då i ledning med 77-70 och dramatiken steg i Boråshallen.
I sista perioden kämpade sig Borås tillbaka i matchen. Med betoning på kämpade. Försvarsspelet blev bättre och Jämtlands skytte bedarrade. Med två minuter kvar var det lika, 87-87. Stefan Hellgren satte två straffkast till 89-87 men Borås skulle få chanser. Med åtta sekunder kvar missade Borås två straffkast och i sista sekunden hade hemmalaget ett trepoängsskott som missades. Besvikelse och många bistra miner hos hemmalaget medan Jämtland kunde vända hem till Östersund med två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats.
Hos Borås var Mike Palm och Henrik Carlsson värda ett omnämnande liksom McKnights tredje period. Hos gästerna var Klaric en jätte och Stian Mjös styrde tempot på ett utmärkt sätt.
Nu väntar en tids vila för Borås. Den kommer mycket lägligt.
 
Örjan Andersson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här