JJ stannar i Borås Basket

JJ stannar i Borås Basket

 

Den gångna säsongen stod han för Basketligans högsta poäng- och assistsnitt samtidigt som han utsågs till Årets Guard. Idag skrev James ”JJ” Miller på ett nytt kontrakt som gör honom till Borås Baskets spelare även under säsongen 2013/14.

Borås Baskets klubbchef Jonas Larsson och stjärnguarden James ”JJ” Miller är överens. En tidig kontraktsförhandling och en tidig underskrift var hög prioritet hos båda parter. Varken Larsson eller Miller ville ägna sommaren åt att oroas över den kommande säsongen. Därmed var det leenden från öra till öra på båda herrarna när avtalet om en förlängning undertecknades idag.   

 
-Kemin i klubben och laget var en av de viktigaste punkterna när jag skulle bestämma mig. Jag kände mig verkligen bekväm med alla. Från lagkamrater och coacher till styrelse, funktionärer och supportrar. Inte för att jag vill sätta onödig press på gruppen, men vi har chansen att bli Sveriges bästa lag och det vägde tungt när jag fattade mitt beslut, säger Miller.
 
I och med att beslutet är taget så kan Miller i lugn och ro koncentrera sig på att komma tillbaka extremt förberedd på nästa säsong. Mellan säsongerna bor familjen Miller i Raleigh, North Carolina (USA). Sommartid är staden är ett slags basket-Mecka för en professionell spelare som Miller. På dagarna tränar han på North Carolina State University och på kvällarna spelar han matcher.  Tillgängligt finns nämligen något som kallas North Carolina Pro-Am, en liga där professionella och collegespelare, med koppling till regionen, möts i tuffa matcher. Miller har deltagit varje sommar sedan han blev proffs. Förra sommaren bildade han guardpar tillsammans med NBA-stjärnan John Wall, så att det finns lagkamrater och motståndare av hög klass råder det inga tvivel om. Detta bådar gott för Borås Basket årgång 2013/14.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här