Jonte tillbaka i match 3

Jonte tillbaka i match 3

Det står 1-1 i kvartsfinalserien mellan Uppsala och Borås. Då kliver ordinarie headcoachen Jonte Karlsson åter in i handlingarna. Karlsson har tvingats till en månads frånvaro med diskbråck och stora smärtor i ryggen, men mår nu så pass bra att han, ihop med Henrik Carlsson, coachar laget i den tredje matchen i slutspelsserien.

Tanken är att Jonte Karlsson ska vara headcoach i kvartsfinal 3 i IFU Arena på onsdagskvällen. På tisdagen var han nämligen tillbaka på lagets träning för första gången på en månad.

-Det känns bra. Vi gör som vi brukar; Henke [Carlsson] tar hand om offensiven och jag ansvarar för defensiven. Men vi har väldigt mycket kommunikation mellan varandra under en match. Det är viktigt för mig att Henke får mycket ansvar. Vi är olika typer av människor. Det är därför vi passar bra ihop, menar den comebackande headcoachen Jonte Karlsson.

Borås Baskets lag har spelat både bra och dåligt i årets slutspel. Efter den stora förlusten i match 1 lyckades grabbarna omgruppera och vinna match 2 i måndags kväll. Även om det är Henke som lett laget från sidlinjen så har Jonte hela tiden funnits med i bakgrunden.

-Jag pratar mer varje dag med Henke än med min sambo. Vi har hela tiden jobbat tillsammans. Den stora skillnaden är att jag inte varit i Borås. Idag pratade jag med spelarna och hoppas att mitt sätt att vara kan ingjuta mod hos dem. Just nu handlar mycket om att äta rätt och sova bra. Men framför allt handlar det om attityd. Som igår. Inte som i första matchen, säger Jonte Karlsson.

Båda lagen har nu vunnit en varsin hemmamatch och det står 1-1 i kvartsfinalserien. Tredje matchen blir oerhört viktig.

-Det lag som vinner den här matchen sitter i förarsätet. Vi förväntar oss att Uppsala kommer ut med samma frenesi som i första matchen. Vi vet vad de gör. De vet vad vi gör. Vi jagar vissa av deras spelare extra mycket. De jagar vissa av våra spelare extra mycket. Den här matchserien blir jämn och hård. Men kul. Kanske den roligaste kvartsfinalserien, tillsammans med Södertälje-Jämtland.

Skade-/frånvaroläget:

Fredrik Andersson skar sig i fingret den 22 mars, har opererats och gipsats och kommer inte till spel under kvartsfinalserien.
John Brändmark kör rehab efter ljumskoperationen och har drygt två månader kvar tills han är återställd.
Anton Almqvist har tagit ett break från laget, på obestämd tid, på grund av personliga skäl.

Kvartsfinal 3 (i bäst av 5) mellan Uppsala Basket och Borås Basket spelas onsdagen den 5 april kl 19:04 i IFU Arena (Uppsala). Borås Basket visar matchen på Jumbotronen i Boråshallen. Vi har tillgång till hallen från 19:00 och fyller i första hand den vänstra läktaren. Om du hellre vill se matchen hemifrån så köper du lätt hem sändningen via Basketsverige.tv.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här