Jonte vikarierar för Nimrod

Jonte vikarierar för Nimrod

Borås Basket har skrivit kontrakt med landslagsmannen Jonathan Person. Detta eftersom Nimrod Hilliard IV skadade sig under en träningsmatch i Danmark och inte kommer till spel i Europacup-matcherna mot Körmend.

Det var den 6 september, under den andra perioden av en träningsmatch mot danska Næstved, som Borås Baskets nya pointguard Nimrod Hilliard IV skadade ena vaden. Skadan är nu undersökt och på läkares inrådan ska Hilliard vila från spel under några veckor. Detta gör att han missar både hemma- och bortamatchen i FIBA Europe Cup mot ungerska Egis Körmend.

Idag har klubben gjort klart med Hilliards ersättare. Valet föll på klubblöse landslagsmannen Jonathan Person. ”Jonte” är Andreas Persons yngre bror, som de två senaste säsongerna har spelat för Uppsala Basket. Tidigare har han spelat för klubbar i Italien och Tyskland, samt gjort 32 A-landskamper.

-Det som hände med Nimrod var oturligt. Extra mycket när man tänker på vilken viktig spelare han är. Samtidigt var det tur för oss att Jonte har möjlighet att komma hit och ersätta. Han är en ruggigt bra spelare. I och med att Jonte anslutet så får alla andra spela kvar på sina naturliga positioner och vi behöver inte sätta onödig press på våra yngre spelare. Detta är väldigt positivt för laget, säger Borås Baskets sportchef Jonas Larsson.

Kontraktet är skrivet på två veckor och tanken är ett rent vikariat där Person tränar med laget varje dag, samt spelar Borås Baskets matcher i FIBA Europe Cup under denna tvåveckorsperiod.

Text/Foto: Magnus Stråhle.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här