Kamp om fjärdeplatsen ikväll

Kamp om fjärdeplatsen ikväll

Att det blir stora och starka Norrköping Dolphins som Borås Basket får möta i sin kvartsfinalserie står klart sedan i tisdags. Men om det blir Dolphins eller Borås som vinner hemmaplansfördelen avgörs först när kvällens resultat landar hos Svenska Basketbollförbundet.

Vi står inför en rafflande kväll i Basketligan. Minst sagt. Bland mycket annat så ska Borås möta Södertälje Kings borta samtidigt som Norrköping ställs mot Sundsvall Dragons hemma.
 
 
Bortasegrar krävs
För att Borås Basket ska bli fyra i sluttabellen och få en eventuell femte och avgörande kvartsfinal i härliga Boråshallen så krävs seger. Inte bara från Borås håll. Även Sundsvall måste leverera som de seriesegrare man nyligen blev. Om dessa två resultat går vägen så ser Borås chanser i kvartsfinalserien mot Norrköping betydligt trevligare ut.
 
 
Skulle det inte gå vägen så blir Borås femma och Dolphins blir laget med fördel av hemmaplan i en extra match. Ett sådant läge är inte alls lika kul. Speciellt när man tänker på att Borås inte har vunnit i Stadium Arena sedan hösten 2011.
 
 
Om du inte har möjlighet att resa till Södertälje för att se fredagskvällens match så kommer det att finnas möjlighet att följa matchen ändå. Via liverapporter på Borås Baskets Facebook-sida. Matchen börjar 19:04.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här