Kärlek i Borås

Kärlek i Borås

Alla hjärtans dag har just passerat. Borås Basket var i Stadium Arena och fick ingen kärlek alls. På torsdagskvällen är laget hemma i Boråshallen och får träffa sin egen publik. Med andra ord så firar vi Alla hjärtans dag med Valentine’s Game mot LF Basket. Om du tar med din älskling på matchen så går ni 2-för-1.

Det går verkligen inte lätt för Borås Basket just nu. Efter Basketfesten, då laget vann stort inför närapå 3000 åskådare, så har det kommit två väldigt tunga förluster. Först mot Södertälje Kings och efter det, i tisdags, mot Norrköping Dolphins.
 
Signifikativt för båda förlusterna har varit att spelarna inte tagit sig till straffkastlinjen lika ofta som normalt. Chris McKnight, Omar Krayem och Mike Palm är bara tre av tolv Boråsspelare. Men de är vanligtvis väldigt bra på att ta sig till straffkastlinjen. Fr.o.m. seriestarten och t.o.m. matchen mot Uppsala den 2 februari, snittade trion närmare 16 straffkast per match. I de två senaste matcherna har de som grupp skjutit två straffkast.
 
Borås totala poäng har också droppat markant under de två senaste omgångarna. 93,4 poäng låg lagsnittet på under det inledande 27 matcherna. I omgång 28 och 29 ligger snittet på ynka 63,5. Det är ett extremt tapp och det måste ligga något bakom detta. Det mest tydliga svaret har vi redan varit inne på – straffkastförsöken. Varför tar sig spelarna inte till linjen längre? Och hur kan en sådan förändring ske över en natt?
 
Pat Ryans och Jonas Larssons grabbar vill självklart inget hellre än att hitta tillbaka till den vinnande vägen. Spelarna fortsätter att jobba frenetiskt hårt på träningarna och att nu få komma hem och spela inför Boråspubliken är säkert skönt för dem. Att vi dessutom firar Alla hjärtans dag, när laget på torsdagskvällen möter LF Basket, är också passande. Borås Baskets spelare är i behov av lite kärlek för att komma igång igen.
 
Kom till Valentine’s Game med din älskling. Då går ni 2-för-1.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Stacy och Ryan Zamroz. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här