Kärt återseende för familjen McKnight

Kärt återseende för familjen McKnight

Chris McKnight, Borås Baskets hårdkämpande forward, förlorade sin pappa förra hösten. Då stöttade klubben honom med bland annat betald ledighet och flygresa hem till USA. Jörgen Appelqvist, ägare till Gina Tricot, uppmärksammade detta och erbjöd sig bjuda över Chris mamma till Sverige.

Allt började när Chris McKnights pappa hastigt gick bort hösten 2011. Mitt under brinnande säsong i Basketligan. Även om Borås Basket skulle bli en man kort under en tid så var det inte ens en diskussion när det gällde att hjälpa Chris. Plötsligt blev matcherna inte det viktigaste. Klubben såg till att Chris fick betald ledighet till dess att han var redo att återvända. Så länge som han behövde. Och flygbiljetterna till och från föräldrahemmet i USA ingick givetvis.

Nyheten om klubbens agerande och Chris McKnights situation nådde Jörgen Appelqvist på Gina Tricot. Han tog historien till sitt hjärta och en ny idé väcktes. Appelqvist och hans företag ville ordna så att Chris enda kvarvarande förälder, mamma Beth McKnight, fick komma över till Sverige för att träffa sin son och uppleva hur han har det i vardagen i Borås.

Nu har idé blivit verklighet. Under onsdagen landar Beth på Landvetter. Men inte nog med det; med på resan finns även mormor Jeannette och faster Sharon. Så tack vare välgörare Appelqvist så har Chris mamma, faster och 84-åriga mormor lämnat USA för första gången i sina liv. Chris, som redan trivs förträffligt i Borås Basket, kommer antagligen att stormtrivas kommande vecka!

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här