Kjellbom mot maskerad center igen

Kjellbom mot maskerad center igen

Basketligans tresekundersområden är farligt territorium. Armbågarna flyger och näsorna ryker. För andra matchen i rad får Norrköping Dolphins center Joakim Kjellbom gå en kamp mot en maskerad motståndare. I tisdags var det mot LF:s Johan Åkesson. På fredagskvällen är det Borås Baskets Mike Palm som dyker upp med en mask som ska skydda hans nyopererade näsa.

Kanske har det aldrig tidigare hänt? Att Borås Basket, inför grundseriens sista möte med Norrköping, har 3-0 i matcher. Så är det nu. Men det är ett sargat Borås Basket reser till Stadium Arena i hopp om att kunna fullborda till 4-0.
 
 
Om man tittar på Borås Baskets säsong från ett skadeperspektiv så har laget under lång tid haft turen på sin sida. Samma startfemma har funnits tillgänglig i alla matcher utom en så här långt och resultaten har varit strålande. Den senaste veckan har dock varit annorlunda. Finske landslagsmannen Roope Ahonen, som snittar 14,5 poäng och 4,1 assist, dras med en fotledsskada. I den senaste hemmamatchen spelade Ahonen inte alls. Den kvällen fick dessutom Mike Palm, som producerar 16 poäng och nio returer per match, en rejäl smäll på näsan. Resultatet var ett brott på näsbenet som krävde operation.
 
 
Men lagom till bortamatchen mot Norrköping Dolphins är Palm ”fit for fight” igen. Därmed blir det andra matchen i rad som Dolphins-centern Joakim Kjellbom går en kamp mot en maskbeklädd motståndare. Förra gången var det mot Johan Åkesson i LF Basket. Då hade Kjellbom inga problem att dominera matchen i matchen. Hur blir det den här gången? Klart är åtminstone att Palm, under de två matcherna innan han tvingades kliva av mot Jämtland, snittade 25,5 poäng genom bl.a. sju av tolv från trepoängslinjen.
 
 
Inför fredagens match ligger Borås Basket tvåa i tabellen med 25 vinster och fyra förluster. Norrköping Dolphins, med sina 19 segrar och tio nederlag, placerar sig trea just nu. Tvåan möter alltså trean. Mycket bättre än så blir det inte under en grundseriematch i slutet av februari.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här