Kollaps i Uppsala igen

Kollaps i Uppsala igen

I lördags förlorade Borås Basket i Uppsala med 39 poängs marginal. På onsdagskvällen blev skillnaden tillslut 29 poäng och den kollektiva kollapsen var åter ett faktum. Borås var inte nära att rubba Uppsala i deras hemmaborg och ligger nu under med 1-2 i matcher i kvartsfinalserien (bäst av fem).

Borås Basket stod för en fokuserad start och ägde ledningen efter fem minuter. Men bara med ett poäng. Sedan sprang Uppsala Basket i tre raka layups till 14-9 och en Borås-timeout. Med 2:20 kvar av perioden stoppade Trayvonn Wright tillfälligt ”blödningen” genom två akrobatiska poäng. Men det gick allmänt trögt för Borås och Uppsala kunde njuta av en 12-poängsledning efter tio minuter.

I den andra perioden var hemmalaget alltjämt i förarsätet men ledningen ökade åtminstone inte. Inte förrän 4:24 återstod innan långa pausen. Då sköt Jonathan Person i 40-26 och Uppsala återtog momentum.

-Vi spelade faktiskt bra de första 10-15 minuterna. Vi fick många skottlägen som vi ville ha men sköt lika dåligt som i match 1. Då tappade spelarna huvudena, vilket fick till följd att vi tappade det defensiva och tillät Uppsala att springa i poäng, sa Borås headcoach Jonte Karlsson.

Emil Lundstedt drog i en trea på periodsignalen, men med ställningen 49-33 i halvtid var det inget snack om att gästerna skulle tvingas slita enormt hårt för en seger i IFU Arena denna onsdag. Man behövde verkligen en bra start på den andra halvleken.

Tyvärr gick det åt fel håll i inledningen av tredje perioden. Uppsala ökade på till 55-33 och Jonte Karlsson på Borås-bänken tvingades till timeout efter bara 2:20. Uppsala hann göra 15 obesvarade poäng på fem minuter innan Jerome Seagears spräckte Borås nolla i den tredje perioden.

-Vi lät Uppsala springa och komma in i sin rytm och efter en stund var det bara att packa ihop och lägga ner. Vi får åka hit [till Uppsala] på måndag och skjuta bättre, sa Jonte Karlsson.

Det fanns knappt någon hejd på bedrövelsen och med en period kvar låg Borås under med hela 81-46. Den uppförsbacken var alldeles för brant för Borås.

Båda lagen luftade sina bänkar i fjärde och även om Borås vann perioden med 22-28 så fick man se sig besegrat med 103-74. Därmed har Uppsala ledningen med 2-1 i matchserien. Kvartsfinal 4 (i bäst av fem) spelas på fredag kväll i Boråshallen. Biljetter köper du här.

-Jag är besviken att vi inte tar fajten. Det naturliga borde vara att ta i hårdare när det går emot. Sedan tycker jag det är patetisk hur mycket stryk Jakob Sigurdarson ska behöva ta emot utan att domarna blåser, medan man blåser på en massa annat oväsentligt. Det är bedrövligt att domarna inte ger honom mer respekt än så. Det är klart att han inte kan göra poäng när Uppsala tillåts spela sånt försvar, menar Jonte Karlsson.

-Jag tror fortfarande på oss. Men vi behöver all hjälp vi kan få på fredag. På samma sätt som Uppsalas publik hjälpte sitt lag ikväll. Får vi det så är jag säker på att vi är i Uppsala på måndag och spelar femte match, avslutar Jonte Karlsson.

Kvartsfinal 3:5
Uppsala Basket-Borås Basket: 103-74 (23-11, 26-22, 32-13, 22-28).

Poänggörare Uppsala: Alexander Lindqvist 25, Andreas Person 18, Axel Nordström 13, Jonathan Person 10, Lukas Friberg 10, Carl Engström 8, Sebastian Norman 7, Alan Zekovic 5, Anes Zekovic 3, Oliver Jonsson 2, Anton Gaddefors 2

Poänggörare Borås: Shaquille Hines 19, Emil Lundstedt 17, Jerome Seagears 9, Christian Maråker 8, Trayvonn Wright 7, Mike Palm 6, Simon Gunnarsson 4, Jakob Sigurdarson 2, Daniel Thuresson 2.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Isabelle Grönbek.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här