Kostsam förlust i Nässjö

Kostsam förlust i Nässjö

Det var inte riktigt godkänt att åka hem utan seger. Så stod det skrivet inför matchen mot Nässjö. Nu var det exat så det blev och poängtappet kan visa sig kostsamt då striden om platserna inför slutspelet tätnat som en dimma.

Match i den lilla och trånga Nässjö Sporthall innebär allt som oftast fullsatt eller näst intill. Det är lätt att förstå varför hemmalaget höjer sig några extra procent med de högljudda supportrarna i ryggen. Nässjös Szymon Lukasiak visade vägen tidigt för sitt lag. När han drabbades av två tidiga fouls bytte Nässjö-coachen Stefan Timbus bara in Srdjan Damjanovic. Och så fortsatte man att lira. Det gick bra för Nässjö, som var det mest aggressiva av de två lagen. Vid 17-7 fick Borås-coachen Pat Ryan nog. Timeout var det enda rätta. Men det hjälpte inte mycket och Nässjö hade 24-13 efter tio minuter.
 
 
Den andra perioden fortsatte i ungefär samma stil. De stora giganterna så långt var Tut Ruach (3 av 3 på treor och 19 poäng i halvleken) och Mike Palm (6 av 7 på tvåor 17 poäng i halvleken). Returtagningen var ett stort problem för Borås. Nässjö dominerade fullständigt (24-12) i den kategorin. Poängmässigt stod det 48-36 med halva matchen kvar.
 
 
I början av tredje perioden kom Borås ut som ett nytt lag. Hade man möjligen fått en utskällning under den långa pausen? Vad det än var så kom Borås ikapp snabbt. I slutet av perioden tog man också ledningen för första gången sedan det stod 0-2. Ruach fick det dessutom svårare. Han lyckades inte göra några poäng alls under den tredje perioden. Palm öste däremot på och var strax uppe i 28. Mycket tack vare honom så vann Borås perioden med 9-22.
 
 
I den avslutande perioden pendlade ledningen fram och tillbaka. Likalägena var också många. Precis när man trodde att Borås hade kontroll på handlingen så kom hemmalaget tillbaka. Terrence Oglesby sänkte en toklång trepoängare med bara sekunder kvar och hoppet tändes för gästerna. Men det skulle visa sig att Tut Ruach och Nässjö fick skratta sist. Hans enormt viktiga and-one-spel tvingade Borås till ett svårt avslut. Oglesby tog hand om det. En pressad trea, med Damjanovic i ansiktet, var inte ens nära att gå i. Nässjö kunde tillslut ”seala dealen” från straffkastlinjen och vinna med 84-78.
 
 
Parallellt med Borås förlust i Nässjö så förlorade Uppsala i Södertälje. Om Borås bara hade gjort det förväntade så hade man just nu varit tvåa i tabellen.
 
 
KFUM Nässjö-Borås Basket: 84-78 (23-13, 25-23, 9-22, 27-20).
 
 
Poänggörare Nässjö: Tut Ruach 26, William Walker 25, Karim Wazzi 10, Szymon Lukasiak 10, Mathias Liljeqvist 7, Kim Palmqvist 4, Srdjan Damjanovic 2.
 
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 31, Terrence Oglesby 16, James Miller 11, Henrik Carlsson 8, Chris McKnight 7, Mattias Göransson 3, Jason Thomas 2.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här