Kroaten Toni Vitali blir Borås tionde spelare

Kroaten Toni Vitali blir Borås tionde spelare

Borås Basket behövde storlek, flexibilitet och en ”målvakt”. Sportchef Jonas Larsson hittade detta i Kroatien. Nu har den 24-årige forwarden Toni Vitali, med sex säsongers erfarenhet från professionellt spel i Kroatien, skrivit på som klubbens tionde spelare.

Borås Baskets senaste nyförvärv heter Toni Vitali och kommer från den lilla kroatiska kuststaden Trogir. Där spelade han också professionellt under fyra säsonger, innan han från 2013 till 2015 representerade kroatiska Alkar Sinj. För fyra år sedan fanns den 203 centimeter långe forwarden med i Kroatiens U20-landslagstrupp. Dock kom han inte med i den slutgiltiga EM-truppen.
 
 
-Jag har gjort min research och vet att det är ett svenskt topplag jag kommer till. Det var viktigt för mig när jag fattade beslutet. I mig kommer Borås Basket att få en stor forward som är tillräckligt flexibel för att även spela center. Jag har bra inside/outside-game, kan försvara mot alla positioner och gillar att blocka skott, säger Toni Vitali på telefon.
 
 
Under 2014/15, då Toni Vitali spelade i den kroatiska ligan, placerade han sig trea i poäng-, retur- och blockligan. Han blev även invald i kroatiska ligans All Star-femma.
 
 
Sportchef Jonas Larsson är mycket belåten med värvningen av Toni Vitali.
 
 
-När jag såg Toni spela och vad han hade gjort innan så kändes han genast väldigt intressant. Han är vad vi behöver – en fyrfemma som kan göra mål, ta returer och blocka skott. Toni gör sina poäng både inside och utifrån – en välskolad spelare som är duktig på att passa och kan försvara alla positioner. Dessutom är han bara 24 år och kan fortfarande utvecklas. Här har vi verkligen en spelare som passar perfekt in i profilen som jag letat efter, säger Jonas Larsson. 
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Kroatiska Basketbollförbundet.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här