Kvartsfinal 2

Kvartsfinal 2

Efter den förnedrande mardrömsförlusten i Uppsala på lördagskvällen har Borås Basket hunnit komma hem, sova ut och träna ordentligt. Redan imorgon (måndag) är det dags för den andra matchen i kvartsfinalserien. På hemmaplan den här gången och Henrik Carlsson har gjort och gör allt i sin makt för att Borås ska kunna kvittera slutspelsserien.

Borås Basket fick en mardrömsstart på 2017 års slutspel. 28-8 efter en period och 53-20 efter två perioder säger allt. Matchen var körd redan i halvtid och vikarierande headcoachen Henrik Carlsson fann det lika bra att lufta sin bänk ordentligt under matchens andra hälft.

-Inget stämde. Vi var inte på tårna. Men vi har heller inga ursäkter. Vi hade betonat mycket att det skulle bli tufft. När det sedan rann iväg så blev det en kollektiv kollaps, säger Henrik Carlsson.

Efter en förlust med siffror så stora som 91-52 kan det vara lätt att gräva ner sig helt. Men ser man nyktert på helheten så står det faktiskt bara 1-0 till Uppsala i en serie som ska avgöras i bäst av fem matcher.

-Jag vaknade tidigt i morse, bryggde en stor kanna kaffe och satte mig ner och analyserade matchvideon. Jag ville ta reda på så mycket som möjligt och se vad vi kunde göra annorlunda. Men allra mest handlar det såklart om attityd och inställning. Spelarna måste inse att det är slutspel nu, menar Henrik Carlsson.

Något annat som definitivt blir annorlunda nu jämfört med i den första kvartsfinalen är arenan. Från att ha spelat i ovana IFU Arena i Uppsala vänder nu Borås Basket hem och spelar i familjära Boråshallen. En arena där spelarna känner varenda vrå och där korgarna är deras bästa vänner. Men kanske viktigast av allt; publiken är på Borås Baskets sida.

-Det blir skönt för alla att komma hem. Boråshallen och hemmapubliken ger extra energi. Jag tror att vi kommer att få en rejäl ”boost” av publiken, avslutar Henrik Carlsson.

Skade-/frånvaroläget:

Fredrik Andersson skar sig i fingret den 22 mars, har opererats och gipsats och kommer inte till spel under kvartsfinalserien.
John Brändmark kör rehab efter ljumskoperationen och har drygt två månader kvar tills han är återställd.
Anton Almqvist har tagit ett break från laget, på obestämd tid, på grund av personliga skäl.
Jonte Karlsson är fortfarande borta med sitt diskbråck. Under tiden leds laget av assisterande coachen Henrik Carlsson.

Kvartsfinal 2 (i bäst av 5) mellan Borås Basket och Uppsala Basket spelas måndagen den 3 april kl 19:04 i Boråshallen. Förköp biljetter via borasbasket.se. Entrékassorna öppnar 18:00.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här