Laddat Borås tar sig an Uppsala borta

Laddat Borås tar sig an Uppsala borta

Borås är serieledare och de laddade, så sent som i torsdags, ur med 118 tunga poäng i hemmasegern mot Solna. Nu måste man ladda upp och ladda om inför bortamatchen i Uppsala på söndagseftermiddagen. Just att vara laddad inför varje match är ett konststycke i sig och kanske är det en och annan därute som oroar sig för detta. Men om Borås lag agerar med en inställning som är åtminstone i närheten av den som sjättemannen Jason Thomas har, så finns ingen som helst anledning till oro.

Framgång är inte alltid bra. Visst vill man alltid att ens lag ska vinna, att det ska komma mycket publik på matcherna och att fler ska bli bitna av att följa laget. Men idel segrar kan också göra att ett lag blir lite för kaxigt och att självförtroendet övergår från att vara en fördel till att bli en nackdel. Det är lätt att bli nonchalant och att underskatta motståndare som ligger längre ner i tabellen.
 
För att visualisera och övertyga alla om att så inte kommer att ske med Borås Basket, när de under söndagseftermiddagen ska möta Uppsala Basket, så bjuds här på ett fint exempel.
 
Det var en gång, för inte alls så länge sedan, en helt vanlig träning i Boråshallen. Med ungefär en halvtimma kvar lät headcoach Pat Ryan sina grabbar spela någon typ av fem mot fem på helplan. Plötsligt hade den vindsnabbe guarden Nikica Rajacic varit lite för snabb för en av sina lagkamraters bästa. Kraftpaketet Jason Thomas satte ner vänsterfoten bestämt. Vad han inte visste i det ögonblicket var att Rajacic hade hunnit före till platsen. Och så var fotstukningen ett faktum. Thomas fot vek sig på ett läskigt vis, då den hamnade ovanpå Rajacics dito. Thomas skrek rakt ut av smärta och hoppade strax efter av planen på ett ben. Han togs snabbt om hand med förband och is av duktige fysio-Hasse. Det såg inte speciellt bra ut till en början och med tanke på att bortamatchen mot Jämtland bara var ett par dagar bort så blev det lite oroligt.
 
Det var då, bara ett par minuter efter att skadan hade skett, som Thomas sa de sköna orden: ”Det finns inte en chans att jag missar matchen på söndag.” Med en sådan inställning så bara hoppas man att det smittar av sig. Då är laddning det som Pat Ryan behöver oroa sig minst över.
 
Så även om Uppsala bara är sjua i tabellen och endast har en seger på sina senaste fem matcher så kommer Borås Basket att vara laddade till max och förväntar sig en hård kamp.
 
Om du önskar att du kunde se matchen så kommer följande ord att göra dig glad. Matchen livestreamas av Streamteam och du hittar sändningen på Uppsala Baskets hemsida.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här