Ledningen var precis tillräcklig

Ledningen var precis tillräcklig

Det gick vägen för Borås Basket i den viktiga fyrapoängsmatchen mot Solna Vikings. Detta trots en svag inledning och en tappad storledning. Vikings krigade sig tillbaka i matchen och hade i matchens sista anfall möjligheten att forcera fram en förlängning. Borås red dock, med lite tur, ut stormen och vann med 91-89.

Inledningen av matchen mellan Borås Basket och Solna Vikings var ganska intetsägande. Lagen bytte mest poäng med varandra. De 1603 i publiken väntade på att någon skulle ta ett fast grepp om händelserna och det skulle bli Solna som tog chansen. Efter detta var gästerna hela tiden några poäng före hemmalaget. Tills dess att tre sekunder återstod av perioden. Då avlossade Terrence Oglesby (21 poäng totalt) en trepoängare. Skottet satt klockrent och gav Borås ledningen med 26-25 inför andra quartern.

 
Hemmalagets anfallsspel knöt sig strax efter den korta pausen och Solna hade inga som helst problem med att producera poäng. Fjorton minuter in i matchen hade Vikings 33-39 och Borås-coachen Pat Ryan kunde inte längre bara stå vid sidan och se förfallet. Timeout blev hans lösning.
 
 
Det tog en stund och en stor dos desperation innan Borås fick lite ordning. Då genom Mattias Göransson som visade vägen med kamp och slit och med en lite oväntad trepoängare. Och precis som i slutet på första perioden så var bollen i händerna på Oglesby när slutsekunderna tickade ner. På buzzern satte mästerskytten sina 16:e poäng och gjorde ställningen till 46-46.

 
Hemmalaget inledde andra halvlek bäst och James ”JJ” Miller, som inte fick skotten att sitta, började hitta sina lagkamrater med assist (hans totalt nio assist tog honom åter till ledning i assistligan). Miller spelade först fram Chris McKnight, sedan Mike Palm och så skickade han bollen till McKnight igen. En layup och två treor blev resultatet. Rycket var ett faktum och Borås hade 60-51 med 5:53 kvar av tredje perioden. Sjuhäradsgänget hade som mest ledningen med 14 poäng innan det vid tredje periodens slutsignal stod 76-66 på Boråshallens poängtavla.

 
I den fjärde akten gnagde sig Vikings närmare och närmare. Den trygga ledningen blev skrämmande liten och med en minut kvar på klockan stod det 91-87. I Borås nästkommande anfall stal Kelvin Lewis bollen och satte full fart mot Borås korg. Lewis missade sin layup men både Jim Nyström och Justin Sedlak var framme och petade, i en gemensam ansträngning, i 91-89 med 37 sekunder kvar. Borås hade bollen igen. I Millers händer. Han väntade och väntade och gav tillslut bollen till Oglesby, som missade sitt trepoängsförsök. Sedan hade Lewis chansen att ta matchen tillförlängning, men han pressades hårt av Millers försvar och missade sitt tvåpoängsskott. När slutsignalen ljöd pustade publiken och hemmaspelarna ut. Det var nära. Men det blev seger och två viktiga poäng i jakten på en bra position i tabellen.
 
 
Matchhjälten Mattias Göransson var med och svarade på frågor efter matchen. Klicka på bilden för att ta del av intervjun.  
 
 
 
Borås Basket-Solna Vikings: 91-89 (26-25, 20-21, 30-20, 15-23).
 
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 22, Terrence Oglesby 21, Chris McKnight 12, Jason Thomas 11, James Miller 11, Mattias Göransson 9, Henrik Carlsson 5.
 
 
Poänggörare Vikings: Stavros Toutziarakis 24, Vukasin Mandic 15, Kelvin Lewis 14, Justin Sedlak 13, Donald Johnson 8, Roope Ahonen 6, Jim Nyström 4, Mats Levin 3, Christian Koutras 2.
 

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Christian Johansson/PAPAC.    

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här