Ludde blir sjunde spelaren

Ludde blir sjunde spelaren

Senaste spelaren att skriva på för Borås Basket är 19-årige spelfördelaren Ludvig Johansson från RIG Mark, Marbo Basket och Kinna. Efter tre år på riksbasketgymnasiet känner sig den 182 centimeter långe U20-landslagsmannen redo att ta klivet in i Basketligan herr.

Kinna-grabben Ludvig Johansson började spela basket som tioåring. Kanske som ett resultat av att storasyster Matilda redan spelade. Eller att kusinen Sara (som spelade i Basketligan dam) gjorde det. Åren som passerat sedan dess har gjort honom till både spelfördelare och vinnarskalle. På planen är Ludde en ledare som gillar att ha kontroll. Han jobbar hårt i försvar, är bra i ”pick and roll” och på att läsa av vad försvaret kommer att ge.

-Vi signar Ludvig Johansson för han har stor potential att bli en ligaspelare av hög klass. Han har bra basket-IQ och bra beslutsfattande med bollen i sina händer. Ludde har också ett på-bollen-förvar som ligger på en hög internationell nivå, för sin åldersgrupp, menar Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.

Just nu befinner sig Ludde på Island tillsammans med Sveriges U20-landslag. Ett lag där han faktiskt coachas av just Henrik Svensson.

-Det betyder mycket att vara här och få spela mot de bästa. Det höga tempot är utvecklande och förberedande inför nästa säsong med Borås Basket, säger Ludvig Johansson.

Det är inte alltid helt lätt för en 19-årig rookie att slå sig in i Basketligan. Men Ludde ser sunt på situationen och vet hur han ska attackera den.

-Jag vet att jag kan. Det gäller bara att göra det i varje situation och ta vara på chanserna när man får dem. Jag jobbar alltid hårt för att bli bättre och efter tre år på RIG Mark så känner jag mig redo att anta utmaningen, säger Ludde.

Luddes basketförebilder är uteslutande pointguards och det är inget dåligt gäng han radar upp när han blir ombedd.

-Steve Nash är min största förebild som inte spelar längre – ett geni på planen. Milos Teodosic är också en spelfördelare av rang, som jag ser upp till mycket. I NBA håller jag nog Kyrie Irving och Steph Curry högst. Jag försöker kopiera mycket av det som de gör, säger Ludde.

Ludvig Johansson kommer att spela med nummer 1 på ryggen.

Text: Magnus Stråhle.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här