Lundstedt klar för andra säsongen

Lundstedt klar för andra säsongen

Han har Basketligans kanske tuffaste utmaning framför sig. Emil Lundstedt måste hävda sig bland stora namn som Darboe, Sigurdarson och Krayem för att ens få beträda planen kommande säsong. Men Borås Basket tror på 21-åringen, som debuterade i Basketligan 2014/15, och båda parter har idag skrivit under ett kontrakt som löper över 2015/16.

Den kommande sommaren blir viktig för Emil Lundstedt. Det är då han har möjligheten att ta kliv framåt och uppåt och närma sig de etablerade namnen. Med guards som Adama Darboe, Jakob Sigurdarson och Omar Krayem i truppen blir det sannerligen inte lätt för Lundstedt att skaffa sig minuter på planen. Men Borås Basket tror på honom och idag skrevs kontraktet om en förlängning för säsongen 2015/16 under.
 
 
-Det ska bli kul att fortsätta med Borås Basket. Jag utvecklades rätt mycket den gångna säsongen, men det blir tufft att få speltid såklart. Nu under sommaren lägger jag ner tid i gymmet för att bli starkare, främst i bålen. I hallen fokuserar jag på att bli säkrare på mina skott och på min bollteknik, säger Emil Lundstedt. 
 
 
-Den senaste säsongen ledde Emil våra styrkor i Basketettan så bra att laget skaffade sig en plats i Superettan efter jul. I Basketligan gjorde han bra ifrån sig när han fick chansen. Det är ingen lätt konkurrenssituation för Emil, men vi tror på honom och han är viktig för gruppen, säger sportchef Jonas Larsson.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här